Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý řidič naboural do policejního auta, nadýchal přes dvě promile

Bylo po šesté hodině večer, když si policejní hlídka všimla podivně jedoucího auta. Okamžitě pojala podezření, že řidič jedoucí ulicemi Plzně je pod vlivem návykových látek a rozhodla se ho zastavit. Muž však na výzvy k zastavení nereagoval. Nakonec se zastavil až o kufr služebního vozu.

Cizinec v kradené dodávce sešrotoval při divoké honičce dvě policejní auta

Dramatické nahánění muže v kradeném autě mají za sebou policisté z Plzně. Jednatřicetiletý cizinec se na Rokycanské třídě vloupal do dodávky a ujížděl směrem k na dálnici D5. Řidiče začalo okamžitě pronásledovat několik policejních hlídek. Během...

Policisté zrovna projížděli Studentskou ulicí v Plzni a všimli si podivné jízdy neznámého řidiče, který jel od Kaznějovské na Gerskou. Řidič si počínal podivně a jeho jednání vypadalo, že může být pod vlivem návykových látek.

„Aby hlídka zabránila řidiči v další jízdě s ohledem na zachování bezpečnosti v silničním provozu, dala mu výzvu k zastavení vozidla zapnutým výstražným světlem modré barvy se zvukovým znamením. Řidič na tuto výzvu nejprve nezareagoval. Policisté jedoucí automobil bezpečně předjeli a řidiči dali opětovnou výzvu k zastavení vozidla. Ten po chvíli na výzvu zareagoval, ale včas auto nezastavil,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Soud poslal na 17,5 roku do vězení muže, který pod vlivem drog a ve stočtyřicítce narazil do vozu policie

S trestem ve výši 17,5 roku vězení se zvýšenou ostrahou odešel od plzeňského krajského soudu Tibor S. Devětatřicetiletý muž po svém útěku z vězení naboural ve vysoké rychlosti policejní vůz, do kterého úmyslně najel. Navíc byl pod vlivem drog. Za...

Následkem toho narazil zezadu do zpomalujícího policejního vozu. Při nehodě nikdo nepřišel k úrazu. Rychle se také ukázalo, že se policisté nemýlili a šedesátník nadýchal přes dvě promile alkoholu.

„Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Policisté muže následně omezili na osobní svobodě a posléze umístili do policejní cely. V současné době čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a dopravní nehodou se dále zabývají plzeňští dopravní policisté,“ doplňuje mluvčí. Muži nyní hrozí až tříletý trest. Vzniklou škodu vyšetřovatelé odhadují na 40 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto koláž Drbny (Police ČR + Jan Luxík)

Štítky opilý řidič, nehoda policejní auta, naboural do policejního auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič naboural do policejního auta, nadýchal přes dvě promile  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.