Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Omluva města za dopravní kolaps kvůli uzavírce rušné křižovatky Plzeňany akorát rozčílila

Až hodinové zpoždění nabírali lidé, kteří se v pondělí chtěli dostat přes západní část města. Dopravu tam zcela ochromila plánovaná pětidenní uzavírka křižovatky ulic Vejprnická a Křimická, a to v souvislosti s opravou tramvajové trati. Dnes už se vše obešlo bez větších komplikací a řidiči raději volili objízdné trasy. Také vedení města přišlo s opatřeními, aby se situace už neopakovala. Vše ale doprovodila omluvou, která Plzeňany příliš neuklidnila. Vinu totiž nové vedení města svalilo na své předchůdce.

Dopravu v Plzni zkomplikuje rekonstrukce přejezdu kolejiště tramvajového pásu na křižovatce ulic Vejprnická a Křimická

Z důvodu plánované rekonstrukce přejezdu kolejiště tramvajového pásu na křižovatce ulic Vejprnická a Křimická tam bude ve dnech od 31. října do 4. listopadu částečně omezen provoz v dopravě. Po dobu rekonstrukce budou policisté místo sledovat a v...

 

„Neříkám to jako výmluvu nebo omluvu, ale jako fakt: O uzavírce křižovatky Vejprnická x Křimická, jejím načasování a souběhu s uzavírkou Radčic bylo rozhodnuto v říjnu ještě před mým nástupem do funkce náměstka primátora pro dopravu!,“ vysvětloval na svém Facebooku nový náměstek primátora Aleš Tolar (STAN). Stejně argumentoval i magistrát v úvodu svého prohlášení. „Jedná se o akci, o níž bylo rozhodnuto už v říjnu ještě před nástupem nového vedení Plzně,“ stojí v tiskové zprávě.

Situaci moc nepomohla ani dopravní nehoda kamionu, který tam zavadil o odstavené vozidlo. Navíc se ke všemu přidaly i další dopravní komplikace v podobě uzavřené výpadovky z Plzně západním směrem v Radčicích.

„To se tady takhle bude dělat ve všem, že viník je ten, kdo o tomhle rozhodl a nikoliv my? Vždyť o tom nová rada města věděla několik dní. Věděla, že je uzavřena komunikace z Radčic směrem ke Kalikovskému mlýnu. Věděla, že je pravidelně kolaps na Regensburské. Věděla, že na Chotíkov je omezení a věděla, že na Vejprnické a Křimické je každý pracovní den v určitý čas velmi velký provoz. A to nikoho nenapadlo, že může tento kolaps nastat? Omluva s tím, že my to nezavinili, je velmi tragická,“ nešetřil kritikou například si Petr H. a nebyl jediný. „To je problém, když o tom víte měsíce dopředu to poupravit? Zase nedělejte, že na městu sedíte první měsíc a před tím jste tam nebyli,“ neodpustil si Radek Č. „Odpoledne se na autobus u Škodovky čekalo 40 minut. Proč se oprava nedělala od 26.10, kdy byly prázdniny?“ ptá se třeba Ivana Š.

Během pracovní doby počítejte se zúžením

Průšvih, jak situaci Tolar sám nazval, ihned začalo vedení města řešit policií, se zástupci dopravních podniků i se Správou veřejného statku města Plzně. „Dohodli jsme se na několika opatřeních, která by měla pomoci. Na křižovatce bude vypnuta světelná signalizace a provoz budou řídit po většinu dne dopravní policisté, strážníci zajistí přechody pro chodce. Po skončení prací odpoledne se okamžitě uvolní zúžený pruh a provoz se vrátí do dvou jízdních pruhů,“ popisuje Tolar.

Harmonogram prací se náměstkovi uspíšit nepodařilo. Příště by proto chtěl jednat, aby se začalo pracovat už o víkendech. „Ještě jednou se všem za současný dopravní kolaps v části Plzně omlouvám. Shodli jsme se na tom, že je naprosto nutné zlepšit koordinaci a načasování staveb, všechny významnější také budou komunikovány minimálně 14 dní dopředu,“ dodal Tolar,

Řidiči, kteří se chtějí vyhnout kritickému místu, se z oblasti Skvrňany, eventuálně Vejprnic, dostanou v těchto dnech do města rychleji přes Novou Hospodu a Borská pole a z oblasti Křimic, Malesic pak přes Chotíkov a Globus. Možné je také z oblasti Křimic a Vejprnic využít vlakové spojení.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky dopravní kolaps, Křimice, Skvrňany, dopravní omezení, rekonstrukce tramvajové trati, Aleš Tolar, omluva města, reakce, sociální sítě, radnice, Plzeň, Radčice, Starostové a nezávislí, ŠKODA AUTO a.s., Facebook, Chotíkov, Vejprnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omluva města za dopravní kolaps kvůli uzavírce rušné křižovatky Plzeňany akorát rozčílila  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.