Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Autobus havaroval a skončil v příkopu, hasiči dostali ven cestující střešním otvorem

Patnáct cestujících zažilo dnes ráno dobrodružnou cestu do práce. Ranní spoj sjel ze silnice a zastavil se v příkopu, kde se naklonil na bok. K nehodě došlo za Vejprnicemi směrem na Tlučnou. Nikdo z osazenstva autobusu nepřišel k úrazu.

„Těsně za Vejprnicemi směr Tlučná havaroval autobus do příkopu. Je nakloněn na bok. Cestující jsme vyprostili bez hydraulických nástrojů střešním otvorem. Ve vozidle cestovalo 15 lidí a řidič. Na místo zamířil také evakuační autobus z Košutky,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Na místo vyjížděli také záchranáři, nikdo z cestujících ale nakonec ošetřit nepotřeboval. „Třiapadesatiletý řidič autobusu tovární značky Iveco jel ve směru od Vejprnic na Tlučnou a v místě, kde je provoz řízen kyvadlově pomocí přenosných semaforů, najel na pravou krajnici a sjel do pravého silničního příkopu. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou se zabývají policisté z dopravniho inspektorátu Plzeň-venkov," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Vyproštění autobusu si bude zajišťovat dopravce sám.

Autobus prorazil zeď a málem skončil v kolejišti, řidič zapomněl na ruční brzdu

Obrovské chyby se dopustil šestapadesátiletý řidič autobusu, který zaparkoval na terminálu autobusového nádraží v Šumavské ulici v Plzni. Jelikož zapomněl zatáhnout ruční brzdu, několikatunový vůz se samovolně rozjel. Následně prorazil zídku...

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda autobusu, autobus v příkopu, vyproštění, Vejprnice, Tlučná, Iveco, Košutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus havaroval a skončil v příkopu, hasiči dostali ven cestující střešním otvorem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.