Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Plzeňští restauratéři dostanou manuál k předzahrádkám, nemají překážet chodcům

Chodníky bez bariér a volnější pohyb chodců má zajistit nově vznikající Manuál restauračních předzahrádek. Kvůli tomu se zástupci Úvaru koncepce a rozvoje města Plzně sešli s provozovateli restaurací a kaváren. Ti zase požadují jednodušší administrativu.

Celá akce byla pojatá jako procházka centrem města. Během ní se diskutovalo o jednotlivých aspektech předzahrádek, které manuál řeší. „Cílem procházky bylo vysvětlit důvody aktualizace stávajících pravidel na konkrétních příkladech a získat zpětnou vazbu jak od uživatelů, tak od provozovatelů předzahrádek,“ přiblížila smysl akce Vladimíra Martinovská z Ateliéru veřejného prostoru Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Restauratéři sami stojí hlavně o zjednodušení administrativy při podávání a vyřizování žádostí o umístění předzahrádky. „Provozovatelé se shodli, že současný proces je zdlouhavý a dřívější elektronickou žádost nepoužívali, protože nefungovala,“ uvedla Martinovská.

V manuálu budou nově doporučené také způsoby ohrazení a vybavení restauračních předzahrádek. „I k těmto tématům jsme od návštěvníků diskuse získali hodnotné podněty, které vycházejí z každodenních zkušeností jako například, že při volbě způsobu ohrazení se zpravidla vychází z celkového konceptu podniku a také jeho umístění. Kavárny a pivnice jsou ze své podstaty otevřenější, a tak častěji své zahrádky neohrazují. Oproti tomu restaurační provozy mohou vyžadovat soukromější a klidnější atmosféru, a proto jsou prostorově vymezené,“ vysvětlila architektka.

Manuál je prozatím ve fázi pracovní verze, proto je k němu možné podávat připomínky a dotazy. Ty se následně vyhodnotí a zapracují do dokumentu. Do konce října může veřejnost své podněty zasílat na e-mail: martinovska@plzen.eu. Dotazník pro zástupce gastropodniků najdete ZDE.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky Plzeň, předzahrádky, restaurace, restauratéři, manuál, předzahrádka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňští restauratéři dostanou manuál k předzahrádkám, nemají překážet chodcům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.