Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rokycany se chtějí udržitelně rozvíjet, chybí jim ale byty či pozemky

Čtrnáctitisícové Rokycany si nechaly zpracovat analýzu nejvhodnějších lokalit pro rozvoj města. S výsledky seznámí také veřejnost, a to ve čtvrtek 7. března. Jako silné stránky hodnotí dokument dopravní dostupnost a okolní životní prostředí. Naopak chybějící byty, pozemky i parkoviště jsou jedny z nedostatků třetího největšího města Plzeňského kraje.

„Některé závěry současného vývoje města mě nemile překvapily, například migrace obyvatel v posledních 20 letech či schopnost provozního financování města v budoucnosti. Z výstupů Hodnocení budeme vycházet při stanovení priorit pro koncepční rozhodování o udržitelném rozvoji Rokycan. Můžeme určit nejvhodnější lokality pro rozvoj města s důrazem zejména na ekonomická, urbanistická, environmentální a technická kritéria a jejich dodržování,“ sdělil starosta Rokycan Tomáš Rada (Rokycanští patrioti).

Nenáviděná obří Bílá halda už neexistuje, zmizela po 66 letech snažení. Na místě vyroste 16 domků

Nechvalně proslulá Bílá halda na okraji Rokycan se po 66 letech snažení konečně stala minulostí a už neexistuje. Byla pozůstatkem po provozu Bedřichovy hutě, kde se navršily hromady strusky. Pozemky odkoupil od města zájemce, který tam vybuduje...

Z analýzy vyplývá, že silnými stránkami Rokycan jsou zejména poloha a dopravní dostupnost, zázemí pro sport, okolní životní prostředí. Naopak slabými stránkami jsou dopravní řešení jako jsou sjezdy, obchvaty nebo parkoviště. Dále sem zpracovatel analýzy řadí složení obyvatelstva s ohledem na kvalifikaci a nezaměstnanost. Mezi zápory lze zahrnout i nedostupné bydlení.

„Námi zpracovaná analýza ukázala, že ve stávajících zónách chybí 2697 bytových jednotek a v samotném centru 825 z nich. Tyto jednotky jsou buď neobsazené nebo nejsou vůbec,“ uvádí zpracovatel analýzy Vít Zeman z FUTURAinvest.

Příležitosti jsou v rozvoji podnikání

„K příležitostem patří zejména možnost rozvoje podnikání, využití polohy a přístupu dopravy, možnost využití kasáren. K hrozbám patří zejména vývoj populace, dopravní situace a možnost povodní,“ doplnila mluvčí města Adriana Jarošová.

S výsledky analýzy i budoucností Rokycan se budou moci seznámit obyvatelé ve čtvrtek 7. března. Výstupy z dokumentu odprezentuje Vít Zeman od 15 hodin v zasedací místnosti Triana Městského úřadu Rokycany.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Rokycany

Štítky analýza rozvoje, udržitelný rozvoj, nedostatek bytů, chybějící pozemky, rozvoj podnikání, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Rokycany se chtějí udržitelně rozvíjet, chybí jim ale byty či pozemky  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.