Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvním miminkem roku v 2021 v Česku je zřejmě Viktorie, na svět přišla minutu po půlnoci v Plzni

Minutu po půlnoci přišla na svět v plzeňské fakultní nemocnici holčička Viktorie a stala se tak zřejmě prvním dítětem narozeným v roce 2021 nejen v Plzeňském kraji, ale i v celém Česku. Holčička je zdravá, měří 50 centimetrů a váží 3330 gramů. Informovala o tom administrátorka nemocnice Libuše Kufnerová.

Dvanáct minut po půlnoci se narodila holčička Natálka ve Fakultní nemocnici Olomouc a stala se tak prvním dítětem v Olomouckém kraji.

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině je chlapec Mikuláš. Narodil se v nemocnici v Třebíči dnes v 1:26. Váží 3780 gramů, měří 52 centimetrů. Druhým letošním dítětem narozeným v kraji je Antonín, který přišel na svět v 1:51 v havlíčkobrodské nemocnici. 

První miminko v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v Jilemnici. Malá Mariana Bartoníčková přišla na svět ve 2:24. rodiče ale přijeli ze sousedního Královéhradeckého kraje, z Jičína. Zdravá holčička měří 51 centimetrů a váží 4,13 kilogramu,

V Karlovarském kraji je prvním miminkem v roce 2021 holčička Zora, která přišla na svět v Nemocnici Sokolov, ve 5:00. Holčička váží 2020 gramů. Jen pět minut po holčičce narozené v Sokolově se narodilo miminko v chebské nemocnici. Je jím chlapeček jménem Duc An, který přišel na svět ve 5:05. Chlapec se narodil rodičům z Hazlova a váží 3230 gramů.

Loni se první miminko Plzeňského kraje narodilo také ve Fakultní nemocnici Plzeň. Chlapec Lukáš přišel na svět ve 3:37. Vážil 3200 gramů a měřil 51 centimetrů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Události ČT

Štítky první miminko roku, novorozenci, miminko, nemocnice, porodnice, rok 2021, Fakultní nemocnice Plzeň, Česko, Plzeň, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Olomouc, Nemocnice Třebíč, Olomoucký kraj, Kraj Vysočina, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním miminkem roku v 2021 v Česku je zřejmě Viktorie, na svět přišla minutu po půlnoci v Plzni  |  Plzeňsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.