Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Majitelku otřesně zubožené fenky obvinila policie z týrání zvířat

Vyšetřování otřesného případu týrání mladé fenky je u konce. Dvaadvacetiletá, dnes již bývalá majitelka psa, převzala obvinění ze spáchání přečinu týrání zvířat. Naprosto zuboženou fenku našla koncem března náhodná kolemjdoucí u popelnic v Beňovech na Klatovsku. Pes byl vychrtlý, místy mu chyběla srst. Nejhorší byla ovšem skutečnost, že fenka měla čumák omotaný lepící páskou a psa připomínala jen vzdáleně.

„Ve zkráceném přípravném řízení převzala majitelka psa sdělení podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Žena z obce na jižním Plzeňsku od loňského října do 26. března letošního roku měla v obci u Klatov fenky neznámého plemene. Pes byl buď umístěn v oploceném kotci nebo na místě veřejnosti přístupném. Majitelka nezajistila její řádnou výživu ani napájení. Dále bylo zjištěno, že fenka byla vystavena stresu, kdy byla omezena v pohybu s upevněným vodítkem a utrpěla poranění,“ uvedla k obvinění mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté si k případu vyžádali znalecký posudek z oboru veterinářství. Na základě toho dospěli k závěru, že žena týrala zvíře dlouhodobě surovým nebo trýznivým způsobem, spáchala čin na místě veřejnosti přístupném a pokračovala v páchání činu po delší dobu. Za to jí hrozí v případě prokázání viny trest vězení v době od jednoho roku až do pěti let.

Ihned po nálezu se dehydrovaná a podvyživená fenka dostala do péče Miloslavy Šeflové z klatovského útulku. Mladá fenka, ve věku odhadem od tří do pěti let, dostala jméno Nelinka. A ihned se začalo s její léčbou. Měla na sobě mnoho mokvajících ran a srst vyžranou od blech. Rány se podařilo úspěšně zahojit. Kvůli poškozenému žaludku se muselo zvíře krmit velmi opatrně po dvou hodinách. Máme dobrou zprávou pro všechny, kteří sledovali tento smutný případ. Teď už má Nelinka vyhráno!

„Nelinka přibrala pět kilo a je z ní dračice. Je velmi mazlivá, ale je to prostě veselá dračice. Zatím zůstává u nás v útulku v Klatovech, dokud nedostaneme papír, že vyšetřování je ukončeno. Pak půjde samozřejmě k adopci. Zájemci se hlásili z celé republiky, ale budeme si je pečlivě prověřovat. Rovnou ale říkám, že si přeji, aby se našel nový majitel z blízkého okolí, abych mohla Nelinku dál osobně kontrolovat,“ řekla vedoucí útulku Miloslava Šeflová. Stále se podivuje nad tím, co musí být za člověka, který dovede takto ublížit pejskovi, kterého si pořídil. Naštěstí zachráněná fenka i přes prožité útrapy nezanevřela na lidi.  

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miloslava Šeflová

Štítky týraný pes, týraná fenka, obvinění z týrání zvířat, vyšetřování, Klatovsko, týrání zvířat, pes, okres Klatovy, Beňov, Klatovy, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitelku otřesně zubožené fenky obvinila policie z týrání zvířat  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.