Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pojišťovák a lékař si vydělávali podvody s úrazovým pojištěním, škoda je přes pět milionu korun

Celkem šestnáct obviněních je v případě pojistných podvodů, padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy. Mezi hříšníky je i devětašedesátiletý lékař z Domažlicka, který měl vystavovat falešné zprávy kvůli pojistnému plnění. O všem věděl i dvaatřicetiletý muž, který smlouvy zprostředkoval.

Případu se kriminalisté intenzivně věnovali už od konce roku 2016. Vyšetřování prokázalo, že při uzavírání smluv byly ze strany pojištěnců uvedené nepravdivé informace o jejich zdravotním stavu i v dříve uzavřených pojistných smlouvách.

„Vše tak činili s úmyslem, aby následně neoprávněně získali pojistné plnění. Dvaatřicetiletý muž, který působil jako zprostředkovatel pojišťoven a sjednával uzavření pojistných smluv, čelí obvinění ze spáchání zločinu pojistný podvod, za který mu v případě prokázání viny v pravomocném rozhodnutí hrozí až osm let za mřížemi. Stejný trest hrozí i dalším dvěma obviněným,“ uvedla k případu policejní mluvčí Hana Kroftová.

Ostatním třinácti osobám hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Falešné zprávy má podle vyšetřovatelů na svědomí devětašedesátiletý lékař, který byl kromě pojistného podvodu obviněn i z trestného činu vystavené nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu. Je také nejstarším z obviněných. Celkové škody, které podvodníci napáchali jsou přes pět milionů korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, podvod, pojištění, lékař, policie, Domažlice, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojišťovák a lékař si vydělávali podvody s úrazovým pojištěním, škoda je přes pět milionu korun  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.