Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kandidáti plzeňských Starostů si vyzkoušeli roli herců a natočili krátká videa o nešvarech města

PR článek

Neotřelým způsobem pojalo předvolební kampaň před komunálními volbami v Plzni hnutí STAN. Natočilo krátká videa s notnou mírou nadsázky o nešvarech města. V rolích herců jsou sami kandidáti.

Distingovaná dáma požádá spícího muže na lavičce o místo, aby si měla kam sednout v parku. Řidiči trpí v koloně, zatímco se seniorka s nákupní taškou proplétá mezi jejich auty a nakoupí si dříve, než oni popojedou o pár metrů. Téměř artistický výkon při odkládání smetí do odpadkové koše nebo zoufalství muže u vyschlé studny. To jsou obrazy z předvolebních politických videí, které v těchto dnech kolují po sociálních sítích. Jejich autorem je plzeňské hnutí STAN. Všechna videa je možné shlédnout ZDE. 

„Rozhodli jsme se uchopit naše hlavní volební témata trochu jinak, než bývá zvykem,“ vysvětluje plzeňský lídr STANu Aleš Tolar. Sám je jedním z herců před kamerou. „Několika krátkými videi poukazujeme na to, co se nejen nám v Plzni nelíbí. Záleželo nám na tom, aby sdělní nechyběl vtip i trocha nadsázky,“ dodává Tolar. 

Spolu s ním se role herců ujali i další lidé z kandidátky včetně Libora Janíčka, který byl režisérem a scenáristou série krátkých videí. „Samotné natáčení bylo opravdu zábavné, ale připravit scénáře spotů, které trvají necelou minutu a týkají se palčivých problémů Plzně s vtipem a nadsázkou, nebyl vůbec jednoduchý úkol. Snad i kritický divák pochopí, že jde o zkratku, která má vzbudit zájem a rozvířit diskuzi,“ říká. Videa se v těchto dnech poměrně rychle šíří především po Facebooku a Instagramu. 

Hnutí STAN za letošní předvolební kampaň v Plzni plánuje utratit necelých 1,4 milionů korun, což je méně peněz, než zaplatí jiné strany. „Záměrně jsme se rozhodli nevynakládat tolik peněz za billboardy, protože téma vizuálního smogu a přesycenosti města reklamou je věc, která nám vadí a bojujeme proti tomu. Proto hledáme nové cesty, jak voliče zaujmout, sociální sítě a on-line marketing je jednou z nich,“ řekl krajský tajemník STAN a rovněž jeden z kandidátů i herců ve videích Václav Cinádr.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Zadavatel / zhotovitel: STAN Plzeň

Štítky STAN, volby, kandidátka, kandidáti, Aleš Tolar, předvolební videa, herec, Starostové a nezávislí, Plzeň, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kandidáti plzeňských Starostů si vyzkoušeli roli herců a natočili krátká videa o nešvarech města  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.