Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Poslanec Dominik Feri: Co mě spojuje s plzeňským senátorem Lumírem Aschenbrennerem

PR článek

Při pohledu na mě a při hodnocení mých názorů, asi nikoho nepřekvapí, že v politice nejraději spolupracuji s osobitými a výraznými lidmi, kteří se dokážou prosadit na regionální i celostátní úrovni. Jedním z nich je senátor Lumír Aschenbrenner a starosta městského obvodu Plzeň-Slovany. Ten je také senátním kandidátem Koalice pro Plzeň, jejíž součástí je i naše TOP 09, říká Dominik Feri. Ve druhém kole senátních voleb obhajuje Aschenbrenner senátní křeslo v duelu s Danielem Kůsem (Piráti).

Lumír Aschenbrenner říká, že bude v rámci svých možností navrhovat vyšší investice do projektů sloužících mladé generace. To je něco, co je i mým dlouhodobým tématem a je to věc, o kterou se neustále zajímám. Pořád apeluji například na ministerstvo školství, aby konečně začalo pracovat jako ministerstvo 21. století, protože podle toho, jaké nové generace teď vyrostou, tak se bude brzy vyvíjet i Česká republika.

S Lumírem Aschenbrennerem máme i velmi podobný vztah při pojímání svobody a demokracie, která někdy dostává pořádné rány od některých politických sil v České republice i od našich nepřátel z ciziny. Věřím, že svobodu v Česku dokážou ochránit především koalice demokratických stran, které se objevily při letošních krajských i senátních volbách, a které by měly vzniknout i do příštích voleb do Poslanecké sněmovny.

Lumír Aschenbrenner také jel v září v rámci senátní delegace na Tchaj-wan a postavil se tím nepřípustnému vyhrožování, které provádí vůči některým našim politikům Čína. Doufám, že i tato cesta přispěje k vzájemné lepší ekonomické spolupráci a co osobně oceňuji nejvíce, má se zvýšit počet stipendijních pobytů českých studentů na Tchaj-wanu a prohloubit spolupráce vysokých škol i vědeckých institucí. To je skvělá zpráva pro mladé lidi.

S Lumírem Aschenbrennerem máme i hodně podobný vztah k bývalému prezidentovi Václavu Havlovi, kterého považujeme za symbol změn k lepšímu, jež se v naší zemi po revoluci odehrály. Oceňuji, že právě on inicioval Havlovu pamětní desku na věznici v plzeňských Borech, kde byl tehdejší disident Havel vězněn.

Lumír Aschenbrenner je dlouholetý úspěšný starosta a úspěšný senátor, který dokáže obhájit svoje názory. Líbí se mi jeho spolehlivost a osobitost. To je právě to, co nás spojuje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Senát, volby, druhé kolo, Lumír Aschenbrenner, Dominik Feri, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Daniel Kůs, Česká pirátská strana, TOP 09, Plzeň, Václav Havel, Plzeň 2-Slovany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslanec Dominik Feri: Co mě spojuje s plzeňským senátorem Lumírem Aschenbrennerem  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.