Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po letech čekání se hráči vodního póla dočkají slavnostního otevření unikátního hřiště na Senečáku

Zrekonstruované centrum vodního póla čeká slavnostní otevření. Betonové hřiště vzniklo před pěti lety a splňuje mezinárodní parametry. Kvůli letitému nedostatku vody v Seneckém rybníku si ale museli hráči na zprovoznění hřiště počkat. Dostatek vody přitekl už loni, ale nebylo možné pořádně trénovat, neboť v Česku řádil koronavirus. Naplno tak mohou sportoviště využívat až letos a už teď mají velké plány. Uskuteční se tři turnaje, sportovní kempy i příměstské tábory. Veřejnost bude moci první soutěžní zápasy sledovat už v sobotu, kdy mezi sebou poměří síly týmy z Česka a Německa.

Sobotního turnaje O pohár starostky Městského odvodu Plzeň 1 se zúčastní juniorské týmy klubů ze dvou zemí. „Kromě našeho klubu a pražské Sparty přijedou pólisté z Norimberku. Zahájení turnaje plánujeme v 10 hodin, hrát budeme systémem každý s každým, výsledky vyhlásíme po 18. hodině. Poté bude navazovat malá slavnost u příležitosti otevření centra vodního póla. Hostům a veřejnosti představíme výsledek naší několikaleté práce, kterým je úžasné zázemí pro sezonní provozování našeho sportu,“ láká předseda Klubu vodních sportů Plzeň Roman Šolc.

Venkovní hřiště má rozměry 18 x 25 metrů a umožňuje pólistkám a pólistům trénovat a hrát v letních měsících prakticky po celý den. Přilehlé zázemí se může pochlubit společenskou místností, lůžky pro 18 sportovců, sociálním zařízením, šatnou a posilovnou.

Voda po letech přitekla do rybníka, hráči vodního póla mohou už naplno trénovat na unikátním venkovním hřišti

Vodní pólo je tak trochu na okraji zájmů. Přitom se jedná o jeden z fyzicky nejnáročnějších sportů, kdy musí být hráč nejen velmi zdatným plavcem, ale také týmovým hráčem. Zde totiž víc, než kde jinde platí, že makat musí všichni. Tréninky i...

„V roce 2017 nechalo město Plzeň vybudovat betonové hřiště na vodní pólo v Seneckém rybníce, který v té době procházel kompletním čištěním. Postaveno bylo nejen ohraničující hřiště, ale realizovány byly i úpravy břehů a okolí, rybník se povedlo v místě hřiště prohloubit a na většině jeho plochy odstranit letité nánosy bahna. Konstrukce ze železobetonu dobře odolá povětrnostním vlivům i případným vandalům. Samotná stavba hřiště vyšla přibližně na 4,9 milionu korun bez DPH,“ popsal plzeňský primátor Pavel Šindelář (ODS).

„Kromě výstavby hřiště město dlouhodobě přispívalo na rekonstrukci objektu zázemí, v součtu dostal klub přes 1,1 milionu korun. Prostory u Seneckého rybníka aktivně využívá i plzeňská triatlonová akademie,“ doplnil první náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky vodní pólo, Plzeň, sport, Senecký rybník, mezinárodní turnaj, Česko, Německo, ODS, ANO 2011, Roman Zarzycký, Pavel Šindelář, Norimberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po letech čekání se hráči vodního póla dočkají slavnostního otevření unikátního hřiště na Senečáku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.