Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Indiáni na Litvínov nestačili, připsali si třetí porážku v řadě

Hokejisté Litvínova zvítězili ve 23. kole extraligy na ledě Plzně 4:3. Rozhodující náskok si Verva vytvořila třemi góly ve druhé třetině. Domácí se střelecky prosadili až v závěrečné části, ale přes tři vstřelené branky vyrovnat v dramatickém závěru nedokázali a prohráli potřetí v řadě.

„Chtěli jsme před přestávkou zvítězit, na naší hře to v první části bylo vidět. Trápí nás ale efektivita v posledních utkáních, neproměnili jsme přečíslení a ani nájezdy. Soupeř trestal naše chyby, po druhém gólu jsme vypadli na chvilku z role. Šli jsme otočení vývoje utkání naproti, vytvářeli jsme tlak. Šancí jsme měli požehnaně na to, abychom snížili dříve, v poslední minutě již bylo pozdě," zhodnotil zápas trenér Plzně Miloš Říha.

Domácí začali aktivněji a v páté minutě při vyloučení Balinskise pořádně protáhl osamocený Dzierkals po spolupráci s Bulířem strážce litvínovské svatyně Godlu. Za chvíli na druhé straně z bezprostřední blízkosti neprostřelil gólmana Svobodu Chalupa.

Poté znovu převzali iniciativu Indiáni a po zaváháních defenzivy Vervy musel Godla zneškodnit gólové příležitosti Langa a Kantnera. V 16. minutě ale Latta krásně uvolnil přihrávkou Chalupu, který přesnou střelou z pravého kruhu otevřel skóre. Litvínovští ještě domácí zatlačili během přesilové hry.

Na začátku prostřední části Indiáni promarnili přesilovou hru a ve 25. minutě se po průniku před branku prosadil zakončením mezi betony Zdráhal. O čtyři minuty později navíc překvapil Svobodu střelou z ostrého úhlu Zygmunt a zvýšil na 3:0. Za pouhých 53 vteřin ještě inkasoval také nový muž v plzeňské brance Pavlát, když po ideální nabídce Straky pohodlně skóroval znovu Zdráhal. Domácí následně po oddechovém čase sice výrazně přidali, ale do druhé přestávky se gólově neprosadili.

Plzeňští v závěrečné dvacetiminutovce ve snaze o obrat zcela otevřeli hru. Šance Bulíře a Dzierkalse Godla zastavil, ve 44. minutě už však táhlou střelou z mezikruží snížil Kodýtek a o půl druhé minuty později po náporu v útočném pásmu upravil na 2:4 Suchý. Za chvíli znemožnil na poslední chvíli zakončit do odkryté branky Mertlovi Hrbas a hosté se poté i díky nedisciplinovanosti soupeře uklidnili. Z brejku mohl definitivně rozhodnout explzeňský Straka, ale nakonec domácí v hektické hře bez brankáře po snížení Langa 41 vteřin před koncem sahali po vyrovnání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Litvínov, HC Verva Litvínov, FC Viktoria Plzeň, Miloš Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni na Litvínov nestačili, připsali si třetí porážku v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.