Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejová Plzeň si pro příští sezonu pojistila pět hráčů

Obránce Vojtěch Budík, útočníci Martin Lang, Sebastián Malát a Pavel Musil i brankář Dominik Pavlát budou nadále hájit barvy plzeňských indiánů. Vedení klubu oznámilo, že s hráči podepsali nové smlouvy nebo uplatnili opce.

„Vojta Budík je naším hráčem, neboť jsme již loni uplatňovali opci. Jedná se o mladého hráče, který dělá progres a který v našich obranných řadách roste ve velice důležitou součást týmu. Proto jsme se rozhodli o rok prodloužit smlouvu, ale pochopitelně existuje možnost, že by Vojta zkusil Ameriku, ale zatím to není v jednání,“ uvedl sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Vojtěch Budík je třiadvacetiletý obránce, který v zámoří působil v soutěži Western Hockey League, pak zamířil do pardubického Dynama. Modrobílý dres Plzně obléká již druhou sezónu. V aktuálním ročníku má za sebou 41 odehraných zápasů, ve kterých si připsal čtyři branky a šest asistencí.

Teprve devatenáctiletí útočníci Malát s Langem působí v Plzni už od mládežnických kategorií. Malát nastoupil už do 29 utkání, kdy se radoval ze dvou gólů a čtyř asistencí.

„Sebastián bude příští rok posledním rokem v juniorce, je to stále hodně mladý hráč, u kterého sledujeme určitý posun výkonnostně nahoru. Věříme, že se postupnými kroky bude zlepšovat jako jeho předchůdci. Martin Lang je vlastně podobný případ. Nejen v mých očích je u něho viditelný potenciál a je na něm, jak bude pracovat. Věřím, že za rok či za dva se může propracovat na pevnou pozici v prvních dvou lajnách, protože instinkt střelce má," dodává Vlasák.

Lang ve svém letošním premiérovém ročníku nastoupil do 21 utkání. Připsal si čtyři góly a jednu asistenci. Mezi zkušenější hráče patří Pavel Musil a gólman Dominik Pavlát.  

U Pavla Musila i u Dominika Pavláta jsme neváhali a uplatnili opci. Pavel, přestože se zranil a byl dlouho mimo, splnil naše očekávání. A to samé Dominik, který se také své šance chopil velice dobře. Věříme, že nadále poroste a příští rok se popere o pozici stálé jedničky. Ani u jednoho nebyl důvod, abychom s opcí váhali," dodal Vlasák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, FC Viktoria Plzeň, Martin Lang, Pavel Musil, Dominik Pavlát, Vojtěch Budík, Tomáš Vlasák, Western Hockey League, SK Dynamo České Budějovice, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Plzeň si pro příští sezonu pojistila pět hráčů  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.