Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Boj o elitní čtyřku indiáni nezvládli, Liberci podlehli 2:1 v prodloužení

Indiáni se v tomto týdnu znovu střetli s Tygry z Liberce. A opět to bylo velmi dramatické utkání. V tom středečním musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ani tentokrát nebyl vítěz až do konce řádné hrací doby jednoznačný. Rozhodnout muselo až prodloužení. Z toho vzešel úspěšněji domácí Liberec.

Počet zbývajících zápasů v základní části mohou fanoušci spočítat na prstech jedné ruky. Teď jde o všechno a každá minuta může rozhodnout. Pokud se chtěla Plzeň vyhnout předkolu, nesměla už zaváhat.

Během první třetiny jsme se žádné branky nedočkali. Větší převahu měl domácí Liberec, nikomu se ale nepodařilo překonat plzeňského gólmana. Na druhé straně ohrozili indiáni soupeře jen během přesilovky. I tak si museli počkat na branku až do druhé třetiny.

Pět minut po začátku druhého dějství otevřela Plzeň skóre. Pavel Musil zakroužil kolem soupeřovo branky a přihrál Petru Kodýtkovi. Ten už nezaváhal a poslal puk bezpečně do sítě. Liberec to však jen nabudilo a ve 36.minutě už srovnal Dávid Gríger. Po čtyřiceti odehraných minutách byl stav stále vyrovnaný.

V závěrečné třetině jsme branku vyhlíželi marně. Do prodloužení si Plzeň odnesla výhodu a zahrála si bezmála 40 vteřin přesilovku. Západočeši ostřelovali branku domácích ze všech úhlů. Bylo to však marné. Liberečtí se nejen ubránili, ale hned po konci oslabení rozhodl zápas Michal Bulíř. Liberec si tak připisuje důležité dva body a posouvá se zpět do elitní čtyřky. Naopak Plzeň bude muset ještě pořádně zabrat. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcbilitygri.cz /Jiří Princ

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Liberec, FC Slovan Liberec, FC Viktoria Plzeň, Pavel Musil, Dávid Gríger, Michal Bulíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o elitní čtyřku indiáni nezvládli, Liberci podlehli 2:1 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.