Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Indiáni doma s Hradcem Králové naprosto vyhořeli a prohráli 1:4

, aktualizováno 13. ledna 2021, 8:49

Ke čtvrtému vzájemnému střetnutí v této sezóně dnes doma nastoupili hráči Plzně a Hradce Králové. Předchozí tři utkání vyhráli indiáni, kterým se v posledních zápasech opět začalo dařit a drželi se na čtvrtém místě v tabulce. Tentokrát ovšem od začátku vedli hosté, indiánům nedali žádnou šanci a rozstříleli je 1:4.

V posledních sedmi zápasech v řadě vždy dokázali hráči Plzně bodovat. Aktuálně se potýkají s rozsáhlou marodkou v ofenzivě. V posledních čtyřech zápasech Škoda i přes nasazení čtyř juniorů neposkládala kompletní čtyři útočné formace.

Dnešní zápas se ovšem domácím vůbec nevydařil. Na začátku druhé třetiny prohrávali už 0:3. Za Mountfield Hradec Králové skórovali Radek Smoleňák, Jeremie Blain a Marek Zachar. Třetí branku přidal Hradec dokonce při vlastním oslabení.

Domácí zahrozili ve 29. minutě, po skrumáži před hradeckou brankou už to vypadalo na gól. Kvůli posunuté brance ovšem videorozhodčí gól nedostal a indiáni dál pokračovali s nulou. Hradečtí ovšem dál byli při chuti, využili přesilovku čtyři na tři. Ve 37. minutě vstřelil Jeremie Blain svoji dnešní druhou branku a zvýšil tak na 0:4. Za tohoto stavu také skončila druhá třetina. 

Domácím se podařilo mírně si napravit reputaci ve 47. minutě, kdy Filip Suchý dostal přihrávku od Petra Straky. Střelou k tyči pak Suchý snížil na konečných 1:4. Plzeň tentokrát zcela vyhořela. 

Výkon Plzně poznamenala absence několika hráčů, kteří marodí. „Když oddělím výsledky od herního projevu, tak je to poznat. Myslím si, že by taková absence tolik zkušených, možná i klíčových, hráčů zacloumala s kýmkoliv,“ popisuje trenér Jiří Hanzlík, který ale porovnání letošních vzájemných duelů odmítá. „Tam jsme odehráli výborný zápas, dneska diametrálně odlišný. Asi bych to nesrovnával, výkon byl dnes špatný a předchozí výhra v Hradci Králové nyní nic neznamená,“ dodává.

„Narazili jsme na kvalitního soupeře. Těžko se nám dostávalo do šancí, pak jsme je navíc nedokázali proměnit. Dvakrát nás hosté potrestali v oslabení, dopadlo to, jak to dopadlo. Bohužel, mrzí nás, že jsme přišli o body. Určitě byl Mountfield hratelný, ale dobře se na nás připravili. Ve druhé části se zkoumalo video, nastřelili jsme tyčku... Škoda, tam se to lámalo. Musíme na to zapomenout a připravit se na pátek,“ hodnotí utkání forvard Jan Eberle.    

Plzeň včera prohrávala o dvě branky, což se jí naposledy stalo v Českých Budějovicích koncem roku pět zápasů zpět. Tehdy dokázala v utkání vybojovat bod a ani dnes indiáni neházeli flintu do žita. „Ještě to nebylo nehratelné, člověk byl stále na dostřel. Škoda, že se nám tam nepodařilo něco fláknut a trošku se do duelu zase dostat. Dneska bylo viditelné, že se nám těžko dostávalo do šancí, Hradec hrál jednoduše, vyhazoval puky ze své třetiny, nepotřeboval se nikam hnát. Odehráli to kvalitně,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Turovský

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, utkání, Mountfield Hradec Králové, FC Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, Jérémie Blain, Filip Suchý, Radek Smoleňák, Marek Zachar, SK Dynamo České Budějovice, Petr Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni doma s Hradcem Králové naprosto vyhořeli a prohráli 1:4  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.