Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Drama až do poslední vteřiny! V západočeském derby porazila Plzeň Karlovy Vary 4:3

Druhé západočeské derby v této sezóně sehrál aktuálně čtvrtý tým tabulky HC Škody Plzeň s šestým celkem HC Energie Karovy Vary. Domácí šli do vedení v půlce utkání, ale hosté dokázali statečně srovnat dvoubrankové manko. Třetí třetina patřila domácím, ale Energetici se postarali o velmi dramatický závěr zápasu. Nakonec podlehli těsně 4:3.

První třetinu žádný gól nepadl, i když šance byly na obou stranách. Střelecky aktivnější byli hráči Energie, ale všechny šance pochytali brankáři. Jako první se ale radovali domácí. Indiáni zasadili svému soupeři dvojitý úder přesně v polovině utkání. Premiérově se v extralize trefil v 31. minutě Martin Lang po přihrávce Petra Kodýtka. A po pouhých pětadvaceti vteřinách propálil brankáře Energie střelou k tyči opět plzeňský mladík Martin Lang. A opět mu na jeho druhý gól nabil Petr Kodýtek.   

Ve 38. minutě ovšem skončila bezbranková série Dominika Pavláta, který neinkasoval 172 minut. Ve vlastním oslabení se zmocnil puku Václav Skuhravý a trefil se do pravého horního rohu domácí branky. Asistenci si připsal Tomáš Vondráček. Energie tak snížila na 2:1 a šlo se do šaten.  

Hosté naskočili do závěrečné třetiny velmi dravě a snažili se o vyrovnání. To se jim podařilo po třech minutách hry. Petr Koblasa nejprve vystřelil na branku, ale jeho ránu Pavlát vyrazil. Puk se ovšem znovu dostal na hokejku Koblasy a ten už byl v dorážce úspěšný. Karlovy Vary srovnaly na 2:2 a jelo se opět od začátku.      

Domácí opět udeřili v 50. minutě. Odražený puk se dostal k Janu Eberlemu, který ho pak uklidil do poodkryté klece. Tentokrát asistoval Filip Suchý a Plzeň vedla 3:2. Vypadalo to, že čtyři minuty před koncem už budou mít utkání pevně v rukou indiáni. Při přesilovce našel po rozehrání Kaňák na modré čáře Jakuba Poura. Ten na nic nečekal a okamžitě pálil. Prostřelil brankáře Novotného a zvýšil na 4:2.

Hráči Energie se ovšem ani za tohoto stavu nehodlali vzdát. V 58. minutě Dominik Graňák snížil na 4:3 a postaral se tal o velmi dramatický závěr západočeského derby. Vary odvolaly svého brankáře, ale ani početní výhoda jim nepřinesla vyrovnánvací gól. Domácí uhájili jednobrankový náskok až do závěrečného hvizdu a zvítězili tedy doma 4:3.  

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, HC Energetika Karlov Vary, FC Viktoria Plzeň, HC Energie Karlovy Vary, energie, Škoda, Martin Lang, Petr Kodýtek, Dominik Pavlát, Petr Koblasa, Václav Skuhravý, Dominik Graňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama až do poslední vteřiny! V západočeském derby porazila Plzeň Karlovy Vary 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.