Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Indiáni řádili po vynucené měsíční pauze, Litvínovu nasázeli čtyři branky a brali tři body

, aktualizováno 7. listopadu 2020, 19:15

Po restartu extraligy nastoupli dnes konečně k utkání také indiáni z Plzně a doslova rozstříleli Litvínov na jeho domácím ledě 1:4. Dvakrát se trefil Mertl, po jedné brance pak přidali Kodýtek s Musilem. Už to vypadalo, že si Dominik Frodl udrží čisté konto, bohužel v poslední minutě inkasoval od domácího beka Cibulskise.

Domácí se sice v samém závěru utkání po vstřelené čestné brance na okamžik vzchopili a před Frodlem se dostali do nebezpečné šance. Zvrat se ovšem nekonal. Na další akce už nezbyl čas.  

„Měsíc bez zápasu byl asi trošku znát. I když se nedá úplně říct, že by první třetina byla vyloženě špatná, tak určitě chvilku trvalo, než si tělo na všechno zvyklo. My jsme od středy ale dobře trénovali. Jsme moc rádi, že jsme první zápas po restartu hned takto zvládli,“ těší dnešního úspěšného střelce Tomáše Mertla, který překonal brankáře Litvínova hned dvakrát.

První gól vstřelil Tomáš Mertl díky krásně střele pod víko, ke gólu mu pomohlo pohotové vyhození Dominika Frodla od vlastní branky. „Frodlík to moc dobře viděl, hned toho využil. Hodil dlouhý lob do středního pásma, udělal to opravdu skvěle,“ chválil krátce po střetnutí plzeňskou jedničku Mertl.

Druhý gól Tomáše Mertla padl po dalším přečíslení, když si nejprve s přihrávkou ideálně počkal kapitán Milan Gulaš, po něm trpělivě zakončil právě zmiňovaný střelec do protipohybu gólmana. „Dneska nám nějaké kombinace zase vyšly, z toho máme samozřejmě radost. Souhru jsme udržovali v Dobříši na pěkném ledě, tam nám to cvakalo! Jen, ať nám to takhle jde pořád,“ přeje si plzeňská 86.

„Snažím se hodně střílet, padá mi to tam, za což jsem moc rád. Góly samozřejmě pomohou, díky nim se cítím líp a líp. Když to tak bude pokračovat, budu z toho mít určitě radost, ale moc si hlavně přeji, abychom letos udělali týmový úspěch.“

„Zatím jsme s výkony spokojení. Ale na druhou stranu také víme, že i ostatní soupeři se rozjedou, v dalších zápasech to nebude nic jednoduchého. Jsme rozhodně rádi, jak jsme do soutěže vstoupili, i dnes jsme zvítězili. Doufám, že budeme dál sbírat body,“ dodal Tomáš Mertl.

Vítězným utkáním si Plzeň upevnila své prvenství v tabulce. Aktuálně vede s 18 body před Spartou, která má 15 bodů. Třetí je Hradec Králové se 14 body.  

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, utkání s Litvínovem, HC Verva Litvínov, Tomáš Mertl, FC Viktoria Plzeň, Dominik Frodl, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni řádili po vynucené měsíční pauze, Litvínovu nasázeli čtyři branky a brali tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.