Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V prvním utkání po koronavirovém řádění porazila Plzeň domácí Spartu Praha 3:4 v prodloužení

Po dlouhé pauze způsobené koronavirovou epidemií vyjeli vyjeli dnes na led indiáni k venkovnímu zápasu s pražskou Spartou. Duel nakonec skončil šťastně pro HC Škoda Plzeň, po parádním obratu porazili domácí tým 3:4.

Po několika neproměněných šancích indiánů v úvodu první třetiny se jako první radovala Sparta. Na útočné modré byl diskutabilně poslán k ledu Kaňák, čehož k nájezdu na hostující klec využil z levé strany osamocený David Tomášek, který otevřel střelecký výčet duelu svižnou střelou. Do kabin se po první třetině odcházelo za stavu 1:0 pro Spartu.

Druhou třetinu načal Rob, který se dostal s toušem až před Neužila, který situaci ustál, stejně tak i dorážku Kantnera. Podobně to zkoušel po chvilce i Mertl, ani on se vyrovnání nedočkal. Na druhé straně mohl z jízdy z levé strany naopak přidat druhý gól Sparty Tomášek, Pavlát ale bleskově zasáhl lapačkou. Zatímco modrobílí před polovinou duelu nevyužili přesilovou hru, Pražanům se to podařilo. Po vyhraném buly napřáhl na vrcholu pravého kruhu Andrej Kudrna a zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Brzy ale přišel trest. Kracík v situaci dvou na jednoho dokonale kombinoval s Lubošem Robem, který se tak stal prvním střelcem Plzně v sezóně 2020/21. Těsně před druhou sirénou ještě nebezpečně vypálil Mertl v přesilovce, proměnit ale nedokázal. Smůlu měli hosté na začátku poslední dvacetiminutovky. Jan Klodner vypálil od modré a od obránce Vráblíka se odrazil touš do sítě.

V polovině poslední třetiny ovšem Plzeň zázračně ožila. Eberle oslovil zpoza klece Sparty před ní Petra Kodýtka, který nepohrdl. A brzy přišlo i vyrovnání! David Stach využil výborné práce Budíka, který na útočné modré zastavil domácí protiakci, puk se odrazil mezi kruhy, odkud jej navrátilec do modrobílého dresu poslal pod břevno. Duel tak dospěl do prodloužení, které ovšem nemělo dlouhého trvání. Již po dvaaosmdesáti vteřinách hry potvrdil skvělý úvodní duel po svém návratu na západ Čech David Stach, který dvěma góly rozhodl o zisku dvou bodů pro své barvy! 

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, zápas, utkání Plzně se Spartou, HC Sparta Praha, David Tomášek, Luboš Rob, David Stach, Andrej Kudrna, Petr Kodýtek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním utkání po koronavirovém řádění porazila Plzeň domácí Spartu Praha 3:4 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.