Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hokejista sezony Gulaš prodloužil smlouvu s Plzní o dva roky

Hokejový útočník Milan Gulaš prodloužil smlouvu s Plzní o další dvě sezony. Indiáni, které Gulaš dovedl ke dvěma třetím místům, si zajistili služby svého kapitána až do roku 2022. Stávající tříletý kontrakt měl nejlepšímu hráči uplynulé extraligové sezony vypršet příští rok.

"Jsem moc rád, že můžu po další tři sezony působit v plzeňské organizaci. Moc si toho vážím a těším se na další výzvy v modrobílém dresu," uvedl v tiskové zprávě plzeňského klubu Gulaš, který se na mistrovství světa na Slovensku připravuje s reprezentací na sobotní semifinále s Kanadou.

Třiatřicetiletý Gulaš v Plzni poprvé působil v sezoně 2012/13. Na závěr ročníku odešel do Magnitogorsku, odkud v listopadu 2013 přestoupil do Färjestadu. Na západ Čech se bývalý hráč Českých Budějovic a Kladna vrátil předloni a následně dvakrát ovládl produktivitu celé extraligy. Letos se stal poprvé v kariéře i nejlepším střelcem a obhájil cenu Hráč sezony.

"Milan je naším klíčovým hráčem, proto bylo naší prioritou, aby v klubu pokračoval. Nechtěli jsme nechávat nic na poslední chvíli a čekat s jednáními na konec sezony," řekl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák. "Jsme moc rádi, že jsme se s Milanem domluvili, protože jistě měl i jiné nabídky. Hráč jeho kvalit je pro nás nepostradatelný," dodal Vlasák.

Gulaš se koncem dubna omluvil reprezentačnímu trenérovi Miloši Říhovi kvůli zdravotním potížím. Říha ho ale překvapivě nakonec dodatečně povolal do týmu a Gulaš se v Bratislavě dočkal prvního velkého mezinárodního turnaje v kariéře. Již v minulosti přišel z různých důvodů o start na pěti MS a naposledy se zranil těsně před loňskými olympijskými hrami v Pchjongčchangu.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, Plzeň, Gulaš, Milan Gulaš, HC Škoda Plzeň, Mistrovství světa v ledním hokeji, Miloš Říha, Tomáš Vlasák, Metallurg Magnitogorsk, Kanada, Slovensko, Madeta Motor České Budějovice, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejista sezony Gulaš prodloužil smlouvu s Plzní o dva roky  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.