Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň poslala Indráka do Vítkovic, opačným směrem jde Zdráhal

Vedení Plzně a Vítkovic se v hokejové extralize dohodlo na výměně hráčů s reprezentačními zkušenostmi. Na západ Čech zamířil útočník Patrik Zdráhal, novou posilou ofenzivy Ostravanů je Miroslav Indrák. Výměna platí do konce této sezony.

Čtyřiadvacetiletý Zdráhal je odchovancem Vítkovic, v zámoří hrál juniorskou QMJHL a v posledních letech patřil mezi opory Ridery. V minulé sezoně nastřílel 17 gólů a byl druhým nejlepším střelcem týmu. V tomto ročníku odehrál 23 zápasů a nasbíral 13 bodů za čtyři branky a devět asistencí.

"Odchod odchovance klubu je vždy citlivé téma, jenže v naší současné situaci, kdy bojujeme o záchranu, si nemůžeme dovolit přihlížet až tolik k tomuto faktu. Rozhodující je aktuální sportovní prospěšnost týmu. Patrik je výborný hokejista, v minulé sezoně reprezentoval, bohužel v poslední době nebyl v herní pohodě," řekl trenér Vítkovic Mojmír Trličík.

Proto se klub dohodl na výměně s Plzní formou hostování do konce sezony. "Náhradou přichází Miroslav Indrák, od kterého si slibujeme, že bude v našem současném boji o záchranu týmu prospěšnější," doplnil Trličík.

Stejně starý Indrák je odchovancem Písku, ale už od ročníku 2012/13 působí v Plzni. V probíhající sezoně si z 19 utkání připsal tři góly a stejný počet nahrávek.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, Plzeň, Vítkovice, Zdráhal, Indrák, HC Vítkovice Ridera, FC Viktoria Plzeň, Patrik Zdráhal, Miroslav Indrák, Extraliga ledního hokeje, Česko, Quebec Major Junior Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň poslala Indráka do Vítkovic, opačným směrem jde Zdráhal  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.