Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Po fotbalové blamáži s prohrou 27:0 rozhodla disciplinární komise o pokutě a vyloučení klubu ze soutěže

Vyloučení z fotbalové soutěže I. A třídy a pokuta v řádech desítek tisíc korun pro FK Robstav Přeštice B. Takové je rozhodnutí disciplinární komise Plzeňského krajského fotbalového svazu pro přeštický tým, ve kterém hráči odmítli hrát poté, co majitel klubu odvolal jejich trenéra. S uměle registrovanými hráči – nefotbalisty nedávno tým prohrál v Chlumčanech 27:0 a tato blamáž teď vyvrcholila vyloučením klubu ze soutěže.

Fotbalisté přeštického béčka nenastoupili o víkendu k utkání na hřišti Horšovského Týna a bylo jasné, že je zle. Jednalo se už o třetí kontumační prohru v této sezóně a následoval nekompromisní trest. Disciplinární komise Plzeňského krajského fotbalového svazu teď rozhodla o vyloučení týmu FK Robstav Přeštice B ze soutěže, za což mu udělila pokutu 30 tisíc korun. Dalších deset tisíc korun je pokuta za třetí kontumaci z víkendového zápasu, kterému hráči nenastoupili. Informuje o tom krajský fotbalový svaz na svém webu. 

V krajské I. A třídě bude tedy po vyloučení přeštického béčka pokračovat jen 15 klubů. Výsledky FK ROBSTAV Přeštice B se anulovaly, což bude mrzet zejména Chlumčany, které tak přišly o nedávnou rekordní výhru 27:0. Proti rozhodnutí disciplinární komise se lze odvolat do sedmi dnů ode dne uveřejnění na Úřední desce krajského fotbalového svazu.

O nechvalně proslulém utkání mezi TJ Keramika Chlumčany a FK Robstav Přeštice B, které bylo totální fraškou a skončilo 27:0 už Plzeňská Drbna informovala, stejně jako o důvodech, které k tomu vedly. Za podivným výsledkem a teď už také za vyřazením celého rezervního klubu jsou neshody, které vyvolalo nedávné odvolání trenéra Pavla Dobrého majitelem klubu Radkem Kozákem. Proti tomu se ovšem postavili hráči týmu, kteří odmítli hrát. Dva předchozí zápasy už proto prohráli kontumačně.

Debakl podivných fotbalistů, kteří prohráli 27:0 i útok diváka hadicí na rozhodčího při utkání v Přešticích

Zatímco Plzeň žije fotbalovou Ligou mistrů, jen o 22 kilometrů dál v Přešticích probíhá fotbalová blamáž kolem místního B týmu. V utkání 1. A třídy proti TJ Keramika Chlumčany prohrál FK Robstav Přeštice B poměrem 0:27. Za přeštické B měli...

Aby klub neprohrál kontumačně třetí zápas, sehnaly Přeštice narychlo nové hráče. „Dva hráče z nedělní sestavy tak přivedly v týdnu před zápasem, tři hráči si obnovili registraci, zbytek soupisky nikdy registrován nebyl a fotbal závodně nikdy nehrál. "Originální" hráči B týmu dle našich informací byli připraveni proti Chlumčanům nastoupit pod příslibem, že majitel bude ochoten jednat o převodu licence na původní TJ Přeštice, nakonec jim ale bylo vzkázáno, že už nejsou potřeba,“ informoval o tom, co předcházelo tomuto utkání, web fotbalunas.cz.

Po ostudném utkání se objevilo na webových stránkách přeštického klubu prohlášení Výboru fotbalového oddílu TJ Přeštice, který se distancoval od organizace zápasu 1. A třídy proti Chlumčanům, ve kterém bylo vedením FK ROBSTAV Přeštice a. s. znemožněno nastoupit hráčům B týmu do zápasu a místo nich byli postaveni uměle registrovaní hráči (nefotbalisté), kteří přijeli sehrát toto ostudné utkání za odměnu 500,- Kč / osobu!

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky vyloučení ze soutěže, pokuta, fotbalový debakl, B tým Přeštice, fotbalová blamáž, Robstav, disciplinární komise, soutěž, fotbal, FK ROBSTAV Přeštice a.s., Chlumčany, Přeštice, TJ Přeštice, Horšovský Týn, Pavel Dobrý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po fotbalové blamáži s prohrou 27:0 rozhodla disciplinární komise o pokutě a vyloučení klubu ze soutěže  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.