Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mistrovská Plzeň nepřestává nabírat posily, se zahájením letní přípravy přichází do klubu Brazilec Cadu

V pořadí sedmou letní posilou plzeňské Viktorie se stal brazilský záložník Cadu, který přichází do západočeského celku z Pardubic. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Salvadoru podepsal smlouvu na tři roky. Plzeň rovněž dneska odehrála úvodní zápas letní přípravy a rozdrtila Klatovy 6:0. Během zápasu se blýskl především navrátilec Václav Pilař, jenž si připsal hattrick.

Carlos Eduardo Lopes Cruz, přišel do Česka po působení v Brazílii před více než dvěma lety. V dresu Pardubic nejprve pomohl k druholigovému prvenství a postupu do nejvyšší soutěže, následně se devětadvaceti starty a sedmi vstřelenými brankami podílel na úspěšném sedmém místě v úvodní prvoligové sezoně a v uplynulém ročníku patřil opět ke klíčovým hráčům týmu. Druhý nejlepší nahrávač uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY se nyní stává Viktoriánem. 

„Cadu patřil mezi hráče, které jsme měli společně s trenéry vytipované a jsem rád, že jsme se nyní s hráčem i Pardubicemi domluvili na jeho přestupu k nám. V české nejvyšší soutěži jasně prokázal své kvality a byl oporou týmu. Přeju mu, aby se mu nyní dařilo i ve Viktorii," řekl k přestupu generální ředitel Viktorie Adolf Šádek

„Jde o velmi zajímavého hráče, který v minulé sezoně byl i velmi produktivní. Hrát může jak na kraji zálohy, tak i na beku. Jsem rád, že ho můžu přivítat v našem týmu," doplnil kouč Michal Bílek

V Doosan Areně se Cadu hlásil po příletu z Brazílie, kde byl na zasloužené dovolené. „Všechno je tu super, už jsem potkal nějaké kluky a musím říct, že je tu skvělé prostředí a atmosféra, která se mi velice líbí. Jsem trochu unavený, ale přesto jsem nadšený z toho, že se vše povedlo,“ uvedl sympatický Brazilec. „Chci ze sebe vydat to nejlepší a pomoci klubu k velkým úspěchům, rozhodně chci být šampion. Jsou tu velice dobří hráči, už se těším na pondělí, až se s nimi zapojím do přípravy,“ dodal.

Do červenomodrého dresu tak přichází již sedmá letní posila. V předchozích dnech klub angažoval navrátilce Václava Pilaře a Filipa Čiháka, exkarvinského záložníka Kristiho Qose, talentovaného gólmana Martina Jedličku, střelce Jana Klimenta a urostlého stopera Mohameda Tijaniho.

Plzeň na úvod přípravy rozdrtila Klatovy 6:0

Viktorka v dnešním prosluněném počasí zahájila letní přípravu přátelským utkáním s Klatovy. I přes vlažný start si Plzeňané v Žákavé zastříleli a i díky hattricku Václava Pilaře zvítězili 6:0. První půle byla z gólového hlediska poklidnější, v 16. minutě se ale přeci jen síť soupeře rozvlnila, když Pavel Bucha přesně pálil z přímého kopu. Hned několikrát poté hráči Plzně ztroskotali na skvěle chytajícím Valešovi. I jeho zásluhou tedy první dějství skončilo pouze 1:0 pro úřadující mistry.

Druhý poločas měl ale zcela jiný průběh. Už ve 46. minutě se prosadil navrátilec Václav Pilař. Uběhly jen tři minuty a bylo to 3:0, přesnou hlavičkou k tyči se trefil Ondřej Mihálik. Poté se na listinu střelců opět zapsal Václav Pilař, a to hned dvakrát! V 66. minutě tedy měl na svém kontě hattrick a Plzeňané vedli 5:0. A v 87. minutě hry na konečných 6:0 navýšil svou premiérovou trefou v červenomodrém dresu Jan Kliment.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, posila, Cadu, Václav Pilař, FK Pardubice, Klatovy, Salvador, Brazílie, Jan Kliment, 1. česká fotbalová liga, Česko, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovská Plzeň nepřestává nabírat posily, se zahájením letní přípravy přichází do klubu Brazilec Cadu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.