Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dobojováno, FC Viktoria Plzeň je ligovým mistrem a ve městě se začíná bouřlivě slavit

, aktualizováno 15. května 2022, 19:40

Už jako jistý mistr ročníku 2021/22 šla Viktorka do posledního zápasu s Baníkem Ostrava. V sezonní derniéře se svěřenci trenéra Michala Bílka rozloučili s vyprodanou Doosan Arenou vítězně, když se trefil končící Jean-David Beauguel. Mistři tak zakončili sezonu výhrou 1:0. Titul se bude slavit na náměstí Republiky, mistři budou s pohárem odjíždět od stadionu ve 20:15, potom zamíří spanilou jízdou rovnou na náměstí, kde už budou čekat tisíce fanoušků.

První zajímavou možnost měl hned v úvodu Jean-David Beauguel, který tímto zápasem definitivně uzavírá svou kapitolu v FCVP. Vytáhlý útočník se natahoval na povedený centr Jhona Mosquery, ale nezakončil podle svých představ, a tak měl Viktor Budinský jednoduchou práci. Ostravský gólman si následně poradil i s pokusem z otočky v podání Jana Sýkory.

Pavel Bucha těsně před koncem poločasu pěknou uličkou vysunul „Sykyho,“ jenž byl zfaulován ve vápně a kopala se penalta. K míči se postavil JDB a s přehledem proměnil – 1:0! Francouzský snajpr se tak s Plzní rozloučí titulem, gólem a jako nejlepší střelec a nejlepší cizinec FORTUNA:LIGY této sezony.

Krátce po svém příchodu na hřiště se v dobrém světle předvedli dva střídající hráči. Libor Holík milimetrovým centrem našel ve vápně Tomáše Chorého, jenže ten na vzdálenější tyč nezamířil přesně. Červenomodří se i tak s mistrovskou sezonou rozloučili vítězně, jediný gól „Bogyho“ stačil na vítězství 1:0.

Stadionem v závěru utkání několikrát oběhla "mexická vlna". Po závěrečném hvizdu se řada fanoušků neudržela v ochozech a přiběhla slavit na hřiště. Domácí hráči převzali pohár ve speciálních tričkách a kšiltovkách. Viktoria v sezoně udržela domácí neporazitelnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Richard Beneš, Miroslav Brož, FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, mistrovský titul, utkání s Baníkem, mistři, titul, oslavy titulu, FK Viktoria Žižkov, Jean-David Beauguel, FC Baník Ostrava, Michal Bílek, Náměstí republiky, Viktor Budinský, Jan Sýkora, Pavel Bucha, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobojováno, FC Viktoria Plzeň je ligovým mistrem a ve městě se začíná bouřlivě slavit  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.