Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Viktoriáni zbrojí na důležité utkání se Slavií, na stadionu největšího rivala se jim v poslední době nedařilo

Teď už jde o všechno! Viktorku čeká důležitý nadstavbový souboj na hřišti Slavie. Šlágr kola, ve kterém se utkají první dva týmy ligové tabulky se odehraje dnes od 19 hodin. Asistent trenéra Pavel Horváth a střelec Tomáš Chorý se už na utkání těší a vnímají jeho důležitost.

„Je to finálová část ligy, takže se všichni těšíme a máme velká očekávání,“ hlásí před očekávaným duelem asistent trenéra Pavel Horváth. Majitel tří ligových titulů v červenomodrém dresu si také uvědomuje význam blížícího se duelu. „Je to důležitý zápas v souboji o čelo tabulky, ačkoliv si nemyslím, že bude tím rozhodujícím. Výsledek utkání může hodně napovědět. Ve hře ale bude ještě devět bodů a může se stát cokoliv. Každý zápas v nadstavbě je nesmírně důležitý a nesmíme ho podcenit,“ sdělil.

„Dá se říct, že je to zlomový zápas. Určitě na Slavii nejedeme jen tak. Hrajeme opravdu o dost a když to zvládneme, tak se můžeme radovat společně s našimi fanoušky,“ přiznal důležitost zápasu také kanonýr FCVP Tomáš Chorý. Plzni se v posledních letech na hřišti sešívaných příliš nedařilo. „Dlouhodobě tam nemáme dobrou bilanci, ale věřím, že to teď zvládneme a odvezeme dobrý výsledek,“ pokračoval útočník. „Chceme naší nepříjemnou sérii zlomit. S ohledem na to, jak soupeř hraje, přemýšlíme i nad změnou rozestavení,“ avizuje klubová legenda možné taktické změny. 

Tomáš Chorý, který je společně s JDB nejlepším střelcem Viktorky v jarní ligové části, se společně se svými spoluhráči již na zápas těší. „Soupeři nenecháme na hřišti ani metr prostoru. Cítím, jak jsou všichni natěšení a chtějí bojovat. Myslím, že to v zápase bude určitě vidět,“ prohlásil. V posledním utkání proti pražskému týmu vstřelil hráč s číslem patnáct krásný vyrovnávací gól. „Vyměnil bych ho za tři body. Doufám, že se nám to povede teď. Všichni musíme makat jeden za druhého a můžeme uspět,“ vrátil se „Choras“ k poslednímu vzájemnému střetnutí. 

Do zápasu budou trenérům chybět dlouhodobě zranění Filip Kaša a Ondřej Pachlopník. „Kromě nich tam nějaké malé oděrky máme, ale není to nic, co by ovlivnilo sestavu,“ vysvětlil na závěr „Horvi“.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání se Slavií, SK Slavia Praha, Tomáš Chorý, Pavel Horváth, Filip Kaša, Ondřej Pachlopník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni zbrojí na důležité utkání se Slavií, na stadionu největšího rivala se jim v poslední době nedařilo  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.