Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Viktoriáni porazili Slovácko 2:1 a dál ztrácejí na Slavii tři body

Očekávaný souboj na půdě Slovácka vyšel lépe Plzeňanům. Viktorku poslal do vedení už po 45 vteřinách Milan Havel, další branku přidal Jean-David Beauguel. V nastavení snížil střídající Ondřej Šašinka. Plzeň se po 17. kole první ligy drží na druhém místě a ztrácí na vedoucí Slavii tři body.

Viktoriáni si ani nemohli vysnít lepší začátek. Po útočném výpadu hned z úvodního výkopu utkání vybojovali rohový kop, míč od Jana Sýkory prodloužil Luděk Pernica na Milana Havla a po čtyřiceti vteřinách se měnilo skóre! Ještě v první desetiminutovce se ke střele ve vápně probojoval Pavel Bucha a svou ranou otřel tyč. To byl velmi svižný start ze strany hostů.

Západočeši byli aktivní i nadále. Pěknou akci následně vymyslel Jhon Mosquera, když z těžké pozice odcentroval na malé vápno, zakončení Jeana-Davida Beauguela pak vyrazil Filip Nguyen na roh. Těsně před koncem první půle mohlo Slovácko vyrovnat, ale proti hlavičce Michala Kohúta předvedl parádní robinsonádu Jindřich Staněk. Plzeňské vedení 1:0 tak platilo i při odchodu do kabin.

Zkraje druhého poločasu si domácí hráči vypracovali hned dvě velice dobré šance. Nejprve hlavičkoval Jurečka, ale Staněk byl na místě. Po dalším centru zakončoval hlavou Kohút, a to brankář Viktorie vyškrábl míč nad břevno. Velkou možnost měli na druhé straně i Plzeňané. JDB uvolnil Kopice, který střílel na zadní tyč, ale jeho rána byla sražena.

V 68. minutě Viktorka utekla na rozdíl dvou branek. Řezník hlavou přiťukl míč Beauguelovi, který se s ničím nepáral a jeho přízemní raketa zpoza vápna skončila až za zády Nguyena! V nastavení ještě dal naději domácím Šašinka, ale FCVP i tak v Uherském Hradišti uspěla a po výhře 2:1 si pojistila 2. místo v ligové tabulce.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Slovácko, FORTUNA:LIGA, 1. FC Slovácko, SK Slavia Praha, Jean-David Beauguel, Milan Havel, Ondřej Šašinka, Filip Nguyen, Michal Kohút, Jindřich Staněk, Jan Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Viktoriáni porazili Slovácko 2:1 a dál ztrácejí na Slavii tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.