Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za výbušné utkání Plzně se Slavií nadělovala disciplinárka viktoriánům tresty, rasismus na Mosqueru není vyřešen

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila obránci FC Viktoria Plzeň Radimu Řezníkovi za vyloučení v nedělním šlágru 13. kola na Slavii trest na tři soutěžní utkání, jeho spoluhráč Luděk Pernica si za červenou kartu ve stejném duelu nezahraje dva zápasy. Komise zatím nezahájila řízení poté, co plzeňský Jhon Mosquera nařkl asistenta trenéra Slavie Pavla Řeháka z rasistické urážky, incident ale nadále vyšetřuje.

V nedělním šlágru mezi Slavií a Plzní byli vyloučeni tři hráči Západočechů. Řezník a Pernica dostali za ostré zákroky rovnou červenou kartu, Mosquera musel předčasně ze hřiště po druhém napomenutí. Pražané dlouhou přesilovku využili a zvítězili 2:0.

Nejvyšší trest dostal Řezník, který v úvodu duelu surově fauloval Petra Ševčíka. Pernica za zákrok na Srdjana Plavšiče v 81. minutě inkasoval trest na dvě utkání. Třetí plzeňský vyloučený hráč Mosquera si nezahraje klasicky jedno utkání.

„Na zasedání disciplinární komise jsme se s kolegy shodli, že bezohledných zákroků v ligových utkáních přibývá. V některých případech je sice patrná snaha hrát balon, ale jedná se často o velmi nebezpečnou surovou hru, při které je zásadně ohroženo zdraví hráčů. Komise bude i nadále nekompromisní a k závažnosti zákroků bude přihlížet při posuzování výše trestu,“ uvedl komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Mosquera po vyhecovaném šlágru obvinil na sociální síti asistenta slávistického trenéra Pavla Řeháka, že mu při odchodu do kabin rasisticky nadával a nazval ho "opicí". Kolumbijský záložník tmavé pleti příspěvek poté smazal, západočeský klub se ale za něj postavil. Řehák rasismus odmítl.

„Disciplinární komise zatím v tomto případu neshledala důvody pro zahájení disciplinárního řízení. Nicméně šetření ze strany disciplinární komise bude v tomto případu i nadále probíhat,“ konstatoval Baček.

Bez trestu ovšem nevyvázl ani provokatér Michael Krmenčík, který po odchodu z Viktorie Plzeň obléká dres Slavie. Krmenčík se minulou středu po dohrávce s Olomoucí gestikulací přidal k vulgárnímu pokřiku "kotle" proti Plzni, kde fotbalově vyrostl. Disciplinárka to posoudila jako pohoršující a urážlivé chování a uložila mu pokutu 20 tisíc korun.  Reprezentační útočník se poté proti někdejšímu klubu poněkud nepatřičně choval i v nedělním vzájemném duelu, v němž bouřlivě slavil gól na 2:0 a provokoval hostující fanoušky i hráče. Za to ho ale komise netrestala.

Plzeňský klub také dostal pokutu 40 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v utkání s Jabloncem.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ladislav Nussbauer

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, zápas se Slavií, červená karta, tresty, disciplinární komise, SK Slavia Praha, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Pavel Řehák, Luděk Pernica, Radim Řezník, Michael Krmenčík, rasismus, Petr Ševčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za výbušné utkání Plzně se Slavií nadělovala disciplinárka viktoriánům tresty, rasismus na Mosqueru není vyřešen  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.