Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktoriáni končí v MOL Cupu, který chtěli vyhrát. Stopku jim vystavila Mladá Boleslav

Bohužel na jízdu do finále poháru z loňské sezony letos Západočeši už navázat nedokážou. V osmifinále MOL Cupu v Mladé Boleslavi jim byla vystavena stopka, domácí celek vyhrál 2:0. Pohár jsme chtěli vyhrát, bohužel se to nepodařilo, netajil zklamání z výsledku trenér Plzně Michal Bílek.

Trenérský tým sáhl k několika změnám v sestavě. Oproti poslednímu ligovému duelu hráli od začátku Matěj Hybš, Dominik Janošek, Pavel Šulc a Tomáš Chorý. Na první zakončení na branku se čekalo do devatenácté minuty. Hlavičkoval domácí Jiří Skalák, ale Jindřich Staněk byl připraven a zakročil. Pár minut po půlhodině hry zahrozil stejný hráč znovu. Po prodloužení balonu Dancákem z rohového kopu hlavičkoval z malého vápna vedle branky. Nejblíže gólu měl ale domácí útočník Daniel Fila. Uvolnil se přes obránce a byl sám ve vápně, ale naštěstí minul. To uzavřelo gólový první poločas, ve kterém jinak hrály prim obrany.

Ve druhém dějství vystřelili jako první hráči v bílém. Pokus Jana Sýkory ze strany ale bez potíží Šeda zachytil. V 55. minutě šli ale domácí do vedení. Šikovným zakončením se prosadil Ewerton Da Silva. Chvíli nato upravil David Jurásek po povedené akci na 2:0. V 64. minutě se Michal Bílek pokusil hru oživit trojitým střídáním, do hry poslal Mosqueru, Čermáka a Beauguela.

A střídající hráči se v 76. minutě zasloužili o dobrou šanci. Jhon Mosquera našel centrem Tomáše Chorého, který sklepnul pro Aleše Čermáka. Zakončení plzeňského středopolaře ale bylo nepřesné. Krátce nato dostal domácí záložník Marek Matějovský druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Viktoria už se ale v ofenzivě nedokázala prosadit, a tak z MOL Cupu vypadla.

Trenéra Plzně prohra velmi zklamala

„První poločas byl poměrně v pořádku,“ začal své hodnocení trenér Plzně Michal Bílek. „Drželi jsme míč a soupeře nepouštěli do velkých šancí. Začátek druhé půle byl horší. Komplikovali jsme si to v rozehrávce a dostali jsme dva rychlé góly. Pak jsme zkusili posílit ofenzivu, ale vyloženou šanci jsme měli jenom jednu (Aleš Čermák). Málokrát jsme stříleli na bránu,“ konstatoval.

Vypadnutí v MOL Cupu trenéra Viktorie mrzí. „V poháru jsme chtěli dojít co nejdál. Chtěli jsme ho vyhrát, bohužel se to nepodařilo. Teď je třeba se soustředit na ligu a odehrát ji dobře,“ uvědomuje si Michal Bílek. „Teď máme čtyři dny nato, abychom se dali dohromady. Vrátí se nám Kalvach, budou k dispozici i další hráči, kteří dnes nenastoupili od začátku. Věřím tomu, že se dáme dokupy tak, abychom utkání na Slavii zvládli lépe herně i výsledkově,“ uzavřel kouč hodnocení.

„Hráli jsme špatně. Vytvořili jsme si snad jen jednu stoprocentní šanci... Nebylo to dobré a strašně nás to mrzí, chtěli jsme zopakovat finálovou účast jako vloni, bohužel,“ hledal těžce slova brankář Jindřich Staněk, který i za stavu 0:2 věřil v alespoň vyrovnání stavu. „Věřil jsem, že máme kvalitu a jsme schopní vstřelit dva góly v krátkém úseku. Jenže to dnes bohužel nevyšlo, ke konci už si to Mladé Boleslav pohlídala u rohového praporku,“ řekl.

Také on ví, že bude potřeba vyřazení hodit co nejdříve za hlavu a soustředit se na blížící se zápas na hřišti Slavie Praha. „Do zápasu zbývají čtyři dny a všichni víme, jak je pro nás důležitý. Musíme to hodit za hlavu a pokračovat ve výborné ligové sérii. Ale je pravda, že takhle po zápase jsme zklamaní, že nám utekl MOL Cup,“ vysvětlil Jindřich Staněk.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, MOL Cup, Mladá Boleslav, utkání, FK Mladá Boleslav, Michal Bílek, trenér, Jindřich Staněk, Aleš Čermák, Tomáš Chorý, SK Slavia Praha, Matěj Hybš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni končí v MOL Cupu, který chtěli vyhrát. Stopku jim vystavila Mladá Boleslav  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.