Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Účinkování Pavla Vrby ve Spartě kritizují fanoušci plzeňského i pražského klubu

, aktualizováno 5. února 2021, 10:30

Kouč Pavel Vrba, který s Plzní vybojoval tři mistrovské tituly a třikrát si s ní zahrál základní skupinu Ligy mistrů, míří do Sparty. Zvážit nabídku vést pražský celek místo odvolaného Kotala pro Vrbu údajně nebylo složité. S otevřenou náručí jej ale rozhodně nevítají fanoušci, kteří téměř vzteky trhají permanenty. Plzeňští trenéra na sociálních sítích označují za zrádce.

Pořádnou vlnu emocí vyvolala oznámení fobalové Sparty, že mění trenéra, kterým nebude nikdo jiný než Pavel Vrba. Bouřlivé reakce plzeňských fanoušků na sebe nenechaly dlouho čekat. Jeho účinkování ve Spartě vnímají jako zradu a velké zklamání. 

"Jsme z něj zklamaní. Do Sparty se z Plzně nechodí. Vždy to bylo opačně a Plzeň z toho těžila," píše se v jednom z mírnějších příspěvků. Reakci se neubránil ani plzeňský obránce David Limberský, který právě pod vedením Vrby slavil své největší kariérní úspěchy. Nyní zveřejnil na sociálních sítích všeříkající fotku.

S otevřenou náručí rozhodně nevítají Vrbu ani fanoušci samotné Sparty. Vždyť Plzeň je právě jejich největším rivalem. 

„Na tento pokus jsem zvědavý. Je asi dobře, že fanoušci nemohou na stadion, to by bylo asi přivítání,“ píše například Petr. „Tohle je horší než noční můra. Nikdy by mě nenapadlo, že tenhle kašpar bude trénovat Spartu,“ nebere si servítky další z diskutujících. „Jsem tímto rozhodnutím klubu naprosto znechucen a zklamán. Je mi hodně smutno a myslím si, že nejsem sám,“ dodává Bronislav.

A reagoval i generální manažer FCVP Adolf Šádek

„Přestup Pavla Vrby do pražské Sparty jistě vyvolal velké emoce především mezi fanoušky, já to však vnímám jako součást fotbalového života, podobně zajímavé transfery v něm nejsou výjimečné. Trenér Vrba již více než rok není v našem klubu, absolvoval mezi tím zahraniční angažmá, není tedy nutné jeho nové angažmá jakkoli hlouběji komentovat. A můj nyní často zmiňovaný výrok z roku 2017? Samozřejmě byl tehdy myšlen s nadsázkou a určitou dávkou humoru. Strom ve Štruncových sadech pořád stojí, je spojený s úspěšnou historií klubu a rozhodně na tom já osobně nehodlám nic měnit.“

Věřím, že mě fanoušci budou hodnotit podle toho co udělám pro Spartu

„Nebylo to zas tak náročné. Není v Česku moc klubů, kde bych chtěl teď pracovat. Sparta mezi ně samozřejmě patří, sportovně mě to bude naplňovat. Doufám ale hlavně, že i já budu naplňovat očekávání vedení," řekl sedmapadesátiletý Pavel Vrba v rozhovoru pro klubovou televizi. Délku jeho smlouvy Letenští nezveřejnili.

Nemá obavu z toho, jak ho sparťanští příznivci přijmou. „Věřím, že mě budou fanoušci hodnotit podle toho, co udělám pro Spartu. Jestli mě neměli rádi, když jsem trénoval Plzeň, tak to samozřejmě respektuju, nedivím se tomu. Ale práce trenéra je taková, že občas jste někde a pak zas někde jinde. Chci být hodnocený hlavně za to, jak budu pracovat a působit ve Spartě," uvedl Vrba.

„Beru Spartu jako velkoklub. Jsou tady tři čtyři top kluby a Sparta je mezi nimi. Chtěl bych tu uhrát něco, co už Sparta dlouho neuhrála," prohlásil Vrba, o něhož Pražané usilovali už v minulosti.

Cíle má stejné jako klubové vedení. „Dali jsme si časový harmonogram, který chceme plnit. Budu se snažit, abych ambice vedení naplnil a abychom byli úspěšní," konstatoval Vrba, který s Plzní vybojoval tři mistrovské tituly a třikrát si s ní zahrál základní skupinu Ligy mistrů.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky sport, fotbal, první, Sparta, Viktoria Plzeň, trenér, Vrba, Pavel Vrba, Plzeň, Liga mistrů UEFA, David Limberský, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účinkování Pavla Vrby ve Spartě kritizují fanoušci plzeňského i pražského klubu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.