Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Musíme se zvednout, výsledky nejsou hodny tomuto klubu, říkají po prohře se Slavií viktoriáni

Poslední zápas v roce 2020 viktoriánům moc radosti nepřinesl. Ve šlágru kola podlehli na domácím hřišti Slavii 0:1 a Západočeši zakončí podzimní část sezony na nelíbivém 9. místě. Utkání proti lídrovi FORTUNA:LIGY zhodnotili Jindřich Staněk a trenér Adrian Guľa.

„Byl to velmi kvalitní zápas dvou vyspělých mužstev, rozhodla naše nízká produktivita,“ měl jasno Adrian Guľa. „Toto nejsou zápasy, kdy si máme „co vyčítat,“ protože výkonnostně to bylo velmi slušné. Proti kvalitní Slavii jsme měli tři obrovské šance. Když ale nemáte v takovém utkání produktivitu a nezavřete to vzadu, tak to může takhle dopadnout,“ litoval prohry.

Podle 45letého kouče udělalo jediný rozdíl mezi oběma týmy právě nevyužití vlastních šancí. „Chyběl nám klid v koncovce. Co oni proměnili, tak my jsme trefili hráče, nebo jsme nedůrazně vystřelili. Jejich hráči jsou asi i v lepší pohodě, tím pádem umějí šanci vyřešit jinak. Ale kluci podali velmi slušný výkon,“ pochválil své svěřence Guľa.

I přes nepříznivý výsledek tentokrát rodák z Nováků nepřemýšlel o změně formace na dva útočníky. „Mužstvo fungovalo, nechtěli jsme to roztrhat s tak vyspělým soupeřem, protože druhý gól by to vyřešil. Chtěli jsme systém udržet, i když výsledek to nepřineslo. Mužstvo se musí naučit hrát dominantně jedním stylem a způsobem hry,“ myslí si Adrian Guľa.

Premiéru v Doosan Areně si připsal Jindřich Staněk. „Čekal jsem na šanci, pracoval jsem tak, abych byl připraven. Je škoda, že jsme to výsledkově nezvládli. Hodně to mrzí, měli jsme špatnou sérii zápasů a věřili jsme, že to v prosinci zvládneme zvrátit na svoji stranu, což se nám určitě nepovedlo,“ zhodnotil poslední duely gólman Viktorie.

Brankář, který je v Plzni na hostování z Českých Budějovic, doufá, že příští rok bude mnohem lepší. „V přípravě musíme makat. Sezonu chceme nějakým způsobem zachránit, protože takové výsledky nejsou hodné tomuto klubu. Musíme se všichni zvednout, dát hlavy nahoru a jít dál. Potřebujeme dostat sebevědomí zpátky do nás, protože kvalita týmu je obrovská,“ je si vědom jeden z nejlepších hráčů zápasu proti Slavii.

Adrian Guľa na závěr vzkázal příznivcům Viktorky, jenž před utkáním přišli hráče povzbudit při příjezdu autobusu na stadion: „Chci poděkovat fanouškům, kteří podpořili kabinu před zápasem a dodali nám velkou motivaci to zvládnout. Proto je to pro nás velmi nepříjemná prohra.“

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Adrián Guľa, liga, Slavia, Jindřich Staněk, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme se zvednout, výsledky nejsou hodny tomuto klubu, říkají po prohře se Slavií viktoriáni  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.