Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Viktoriáni si z jihu Čech vezou do Plzně jen jeden bod po bezbrankové remíze s Dynamem

, aktualizováno 29. listopadu 2020, 8:00

Bezbrankovou remízou skončilo utkání FC Viktoria Plzeň s Dynamem České Budějovice. Viktoriáni si domů z jihu přivážejí do Plzně jen jeden bod. I když měli několik gólových příležitostí, ani jednu nevyužili, stejně tak se neprosadili domácí. Zápas tak skončil 0:0.

Západočeši nabuzeni napravit zklamání ze Zlína vlétli do zápasu jako uragán, hned v úvodní minutě měli velkou šanci! Po centru Aleše Čermáka zakončoval Jan Kopic, následně Jakub Brabec z malého vápna mířil nad břevno. Budějovice však rychle odpověděly neméně menší možností na otevření skóre – van Burenův únik vychytal Hruška, Javorek pak netrefil odkrytou bránu.

Nebezpečnou pumelici ze střední vzdálenosti v další šanci vyslal Lukáš Kalvach, domácí gólman však skvěle vyrazil. A když po centru Jana Kopice hlavičkoval těsně vedle brány Zdeněk Ondrášek, tak první poločas skončil na Střeleckém ostrově bez branek.

Červenomodří pokračovali v aktivním výkonu i po změně stran, ale střela Davida Limberského letěla nad břevno a s pokusy Radima Řezníka a Zdeňka Ondráška si Vojtěch Vorel poradil. Velkou příležitost ke skórování si po trase Limberský – Čermák připsal Pavel Bucha, jenže se mu v nadějné pozici nepovedlo zakončení tak, jak by si mladý záložník představoval.

Svěřenci trenéra Adriana Guľy nedotáhli proti Dynamu několik slibně nadějných šancí, a protože se neprosadili ani domácí, tak utkání na jihu Čech skončilo bez branek.

„Hrajeme za Viktorku, pro nás bude bod vždycky málo. Hlavně když dva zápasy za sebou nedáme gól, tak to útočníky vždycky bolí. Takhle to dál nejde. Na utkání jsem se těšil, byl jsem strašně namotivován, ale jak říkám, nakonec je to zklamání,“ komentoval hubený výsledek Zdeněk Ondrášek.

Podle jeho slov viktoriánům v zápase s Budějovicemi nevyšlo spoustu věcí. „Takových těch příležitostí před šancemi jsme měli dost, ale dravost, hladovost po gólu, střelba a jednoduché věci chyběly. Když nebudeme zkoušet střelbu, tak nebudeme dávat góly,“ konstatoval Kobra.

A kritikou nešetřil ani trenér Adrian Guľa. „Do utkání jsme dobře vstoupili, hned v první minutě jsme měli obrovskou šanci. Věřím, že kdybychom se dostali na koně, tak bychom to i přes kvalitu soupeře dotáhli do vítězného konce. V ofenzivní činnosti nás ale sráží střelecká produktivita a efektivita v koncovce. Někdy nemáme ani to pověstné štěstí, že bychom bojovný a vyrovnaný zápas zvládli,“ mrzí kouče.

„Bod je při našich ambicích, i s respektem k soupeři, málo,“ uznal Adrian Guľa. „Na ofenzivní mužstvo musíme být více produktivní. Je podstatné, abychom správně uchopili věci, které se v naší hře opakují,“ uzavřel slovenský trenér tiskovou konferenci.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, zápas s Dynamem České Budějovice, remíza, SK Dynamo České Budějovice, Česko, Zdeněk Ondrášek, Adrián Guľa, Jan Kopic, Aleš Čermák, trenér, David Limberský, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni si z jihu Čech vezou do Plzně jen jeden bod po bezbrankové remíze s Dynamem  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.