Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Před příchodem na hřiště se Adriel Ba Loua pomodlil, o dvě minuty později dal první gól

Úspěšný vstup do plzeňského angažmá za sebou má záložník z Pobřeží slonoviny Adriel D´Avila Ba Loua. Na hřišti byl v pátek po střídání jen pouhé dvě minuty a hned vstřelil gól. Zápas s Opavou, kterou Plzeň porazila 3:1, zhodnotil úspěšný nováček i záložník Pavel Bucha, který se gólově prosadil z penalty.

„Mám se dobře, všechno dobrý, díky!“ Tak záhájil s úsměvem od ucha k uchu v češtině rozhovor Adriel Ba Loua a pak raději přešel do angličtiny. „Cítím se velmi dobře. První zápas, první gól, první výhra... Jsem rád, že jsem mohl pomoci hned na začátku. Doufám, že to takhle bude pokračovat. Po gólu jsem se cítil opravdu skvěle. Doufal jsem, že pomohu týmu dobrým výkonem, ta branka je bonus. Hlavní je, že jsme vyhráli,“ řekl po utkání.

Před příchodem na hřiště se cítil natěšený. „Možná až moc,“ zamýšlí se. „Chtěl jsem hlavně podat dobrý výkon při svém prvním soutěžním utkání za Plzeň,“ dodal. Před rozcvičkou se ještě pomodlil na kraji hřiště. „Modlím se pokaždé, jsem křesťan a věřím v boha. I před příchodem na hřiště se modlím, po gólu, a tak dále. Věřím, že Bůh mi pomohl k tomu, že jsem dal gól,“ říká hrdě Adriel Ba Loua.

První viktoriánský gól v sezoně 2020/2021 vstřelil z penalty Pavel Bucha. Ještě předtím ale nastal zajímavý moment – před neproměněnou penaltou Aleše Čermáka si totiž tato dvojice středních záložníků střihla kámen-nůžky-papír. „Na pokutový kop je nás určeno více hráčů. Už jsme to tak měli včera na tréninku, to jsem vyhrál já. Dnes jsem ale dal to samé (papír) a Aleš si na to vzpomněl a nůžkami mě porazil,“ smál se mladý záložník. Tu druhou už si vzal sám. „Bavili jsme se o tom, říkal mi, že si ji klidně vezme znova a zkusí to napravit, ale já mu zase řekl, že je řada na mě a zkusím to proměnit,“ prozrazuje.

Nyní už se viktoriáni plně soustředí na duel s Alkmaarem. „Velmi důležitý zápas pro celý klub! Liga mistrů je úplně jiná úroveň. Jsme připravení do toho dát všechno. Doufám, že vyhrajeme,“ přeje si Ba Loua. „Všichni se na to těšíme – celý klub,“ potvrzuje Bucha.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání, Fortuna Liga, Opava, Adriel Ba Loua, Pavel Bucha, SFC Opava, Pobřeží slonoviny, Aleš Čermák, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před příchodem na hřiště se Adriel Ba Loua pomodlil, o dvě minuty později dal první gól  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.