Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bakoš je novým asistentem trenéra Vrby, v Plzni nahradil Fitzela

Bývalý fotbalový útočník Marek Bakoš, který v nedělním ligovém utkání proti Baníku Ostrava ukončil v dresu Plzně hráčskou kariéru, bude u týmu Viktorie působit jako asistent trenéra Pavla Vrby místo Dušana Fitzela, jemuž vypršela smlouva. Klub o tom informoval na svém webu.

"Jsem velmi rád, že jsem dostal příležitost spolupracovat s trenérem Pavlem Vrbou. Těším se na to," řekl Bakoš.

Na získání trenérské licence pracuje od konce minulého roku. "Jsem zhruba za polovinou studia. Ještě mi k ukončení chybí dva kurzy a pak závěrečné zkoušky, které budou někdy v říjnu," uvedl šestatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant.

"Marek byl obrovský profesionál jako hráč a stejným způsobem přistupuje ke svému vzdělávání jako trenér. Vzhledem k jeho kvalitám a zkušenostem bude posilou realizačního týmu a má i předpoklady stát se do budoucna dobrým trenérem," prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek.

V Plzni strávil Bakoš velkou část kariéry, do Viktorie přišel v roce 2009 z Ružomberoku. Od té doby si jen na rok a půl odskočil do Liberce a loni na podzim na hostování do Trnavy. S Plzní získal čtyři mistrovské tituly a dva domácí poháry. Ve 217 utkáních v nejvyšší soutěži nastřílel 67 branek.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky Sport, fotbal, první, Plzeň, Bakoš, FC Viktoria Plzeň, Marek Bakoš, Pavel Vrba, Dušan Fitzel, FC Baník Ostrava, trenér, FC Slovan Liberec, FC Spartak Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bakoš je novým asistentem trenéra Vrby, v Plzni nahradil Fitzela  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.