Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Viktoriání jsou zpět z dovolené a letní přípravu odstartovali zátěžovými testy

Opět v plném nasazení! Viktoriáni dnes zahájili pro krátké dovolené letní přípravu. Hráči absolvovali zátěžové testy. Mezi prvními z nich se předvedli i dva nováčci, Filip Kaša a Miroslav Káčer, nechyběl samozřejmě ani Matěj Hybš.

Každý hráč se nejprve individuálně rozcvičil a zahřál, následně podstoupil zátěžový test. Připraveno bylo měření kloubových rozsahů, test funkčních pohybových vzorů či měření dynamické síly.

„Všechny tyto silové testy nám zjišťují asymetrie mezi jednotlivými nohami, případně riziko zranění. Na základě toho pak hráčům přizpůsobujeme individuální tréninkový program,“ vysvětluje Martin Kojnok, jenž měl testování na povel.

Na závěr na hřišti následoval běžecký test. „Tím sledujeme jejich aerobní vytrvalost, rychlost návratu a rychlost zotavení srdeční frekvence po zatížení,“ přibližuje kondiční specialista, na co se během testů zaměřuje.

Přetestování vždy probíhá jednou za 12 týdnů. Trenérům tyto údaje, jak již Martin Kojnok nastiňoval, vždy poslouží k tvorbě invidiuálních tréninkových plánů. „Chceme u hráčů odstranit riziko zranění, respektive je lépe připravit silově, aby pak zvládali zatížení na hřišti,“ říká. „Hráči už si na to navykli. Nyní jsme jim trochu změnili silové testy, ale všichni si s tím dokázali poradit,“ těší Martina Kojnoka.

Kromě zátěžových testů absolvují viktoriáni i povinné testy na COVID-19. Klub tak reaguje na aktuální situaci. „Hráče, celý realizační tým i všechny z klubu, kteří jsou s A týmem v kontaktu, necháváme otestovat. Stejný plán máme i před odjezdem na soustředění a před startem soutěže. Náklady na testy si hradí klub sám,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík s tím, že i nadále jsou dodržována přísná hygienická opatření.

Kompletní tým se poprvé setká v pátek, kdy trenér Adrian Guľa naordinoval dvoufázový trénink.

Ohodnoť článek

Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, letní příprava, zátěžové testy, viktoriáni, Filip Kaša, Miroslav Káčer, Matěj Hybš, Adrián Guľa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriání jsou zpět z dovolené a letní přípravu odstartovali zátěžovými testy  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.