Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V duelu poznamenaném smutnou událostí porazila Viktorie pražskou Spartu 2:1

, aktualizováno 28. června 2020, 20:45

Vítězství pro „Číšu“ vydřeli v domácím zápase se Spartou fotbalisté FC Viktoria Plzeň. Pražský klub porazila Plzeň 2:1. S jistotou 2. místa viktoriáni sehráli další utkání nadstavbové části o titul. Duelu předcházelo dnešní úmrtí Mariána Čišovského, na kterého fanoušci společně s hráči zavzpomínali minutou ticha.

Úvodní šanci viděla Doosan Arena po čtvrt hodině hry, Bořek Dočkal vypálil z dálky jedovku a trefil břevno. Na druhé straně měl první velkou příležitost Ondřej Mihálik, jenž v týdnu podepsal novou tříletou smlouvu s Viktorií, ale hlavičkoval těsně nad bránu Florina Nity.

V 23. minutě domácí chybovali. Nejprve Tomáš Hořava, poté Joel Kayamba – oba stáli osamocení před Nitou, ale první i druhou příležitost sparťanský gólman zneškodnil. Ve stejné minutě pak musel trenér Adrian Guľa nuceně střídat, kvůli zranění odešel ze hřiště Jean-David Beauguel, místo kterého nastoupil Tomáš Chorý.

Šance se ovšem pálily i na straně Letenských, Benjamin Tetteh se objevil zcela osamocen před Alešem Hruškou, plzeňský brankář ale včas uzavřel svůj chráněný prostor a míč přikryl. Do šaten pak šli hráči po první půli za stavu 0:0.

Ve velkém stylu ovšem začali domácí druhý poločas. Nejprve zahrozil Ondřej Mihálik, pokusem z dálky těsně minul prostor tří tyčí. Pak už se ale fanoušci ve Štruncových sadech mohli radovat. Jan Kovařík posadil balon z rohového kopu přesně na hlavu Tomáše Chorého a stav zápasu se poprvé měnil.

A Ondřej Mihálik měl zanedlouho na kopačkách další gól! Jeho rána z hranice šestnáctky mířila na zadní tyč, ale Nita dokázal zasáhnout! Nakonec se ale i třiadvacetiletý univerzál dočkal. Tomáš Chorý naservíroval míč „Pištovi“ přímo pod nos a ten zdvojnásobil plzeňské vedení.

Další šance Plzeňané nevyužili. Po nedovoleném zákroku Jana Kopice se na hřišti strhla mela a sudí musel domlouvat hned několika horkým hlavám. Ve finále to odnesl nejvíce Kopic, který po konzultaci sudího u videa dostal červenou kartu a šel rovnou do sprch. Plzeň dohrávala v oslabení a toho v závěru využila Sparta, když snížila gólem Moberga Karlssona.

Před samotným zápasem si všichni na stadionu připomněli Mariána Čišovského, velkého hráče plzeňské historie, který po dlouhých šesti letech boje s ALS těžké nemoci podlehl. Viktoriáni tento duel odehráli s příjmením bývalého stopera na zádech.

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Nussbauer

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, Sparta, výhra, uctění památky, Čišovský, AC Sparta Praha, FK Viktoria Žižkov, Marián Čišovský, Ondřej Mihálik, Tomáš Chorý, Jan Kopic, Bořek Dočkal, Tomáš Hořava, Adrián Guľa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V duelu poznamenaném smutnou událostí porazila Viktorie pražskou Spartu 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.