Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Fotbalisté Plzně prohráli s Fiorentinou v oslabení 0:2 po prodloužení

Fotbalisté Plzně do semifinále Evropské konferenční ligy nepostoupili. Ve venkovní odvetě čtvrtfinále prohráli v dlouhém oslabení na stadionu Fiorentiny 0:2 po prodloužení a po úvodní domácí bezbrankové remíze ze soutěže vypadli.

Viktoria ve Florencii v první půli přestála několik soupeřových šancí, v 66. minutě ale dostal červenou kartu Cadu a finalista minulého ročníku přesilovku využil v prodloužení po brankách Nicoláse Gonzáleze a Cristiana Biraghiho. Český reprezentant Antonín Barák naskočil za domácí v 75. minutě.

Plzeňští v 16. utkání této sezony Konferenční ligy poprvé prohráli. Západočeši při premiérové účasti ve čtvrtfinále nedokázali vyrovnat české klubové maximem na evropské scéně od rozdělení federace, jímž je semifinále pražské Slavie v Poháru UEFA z roku 1996. Fiorentina naopak stále může pomýšlet na vylepšení loňské porážky ve finále Konferenční ligy.

Plzeňský trenér Koubek udělal jen jednu změnu v základní sestavě oproti domácímu utkání. Na pravého halfbeka místo Řezníka nastoupil Kopic, další navrátilec po odpykání trestu za žluté karty Dweh začal na lavičce. V zahajovací jedenáctce Fiorentiny znovu scházel středopolař Barák.

Zápas na věhlasném stadionu ve Florencii možná i kvůli chladnému a deštivému počasí sledovalo jen přes 19 tisíc diváků, zaplněna tak nebyla ani polovina kapacity. Západočechy vyrazila podpořit do toskánské metropole podle odhadů zhruba tisícovka příznivců.

V úvodu zahrozil hostující Kalvach, jehož přímý kop ve čtvrté minutě nebezpečně proletěl malým vápnem, jinak ale první poločas patřil domácím. Západočechy několika reflexivními zákroky podržel brankář Jedlička. V šesté minutě zblízka vykopl míč poté, co po Kouamého přihrávce z malého vápna ve skluzu vystřelil Belotti.

Po půlhodině se plzeňský gólman zaskvěl znovu, když dokázal vyrazit Kouamého ránu do protipohybu. Vzápětí hosty zachránila tyč po hlavičce Belottiho. Branková konstrukce pomohla Viktorii i v 45. minutě, kdy aktivní Kouamé napálil břevno. Neuspěl ani na zadní tyči González. Desátý tým italské ligy ovládl první poločas 13:1 na střelecké pokusy, Západočeši ale v pauze drželi stav 0:0.

Po přestávce hosté trochu otupili domácí tlak a zpočátku nepouštěli soupeře do šancí. V 66. minutě ale Plzeňským výrazně zkomplikoval situaci Cadu. Brazilský bek došlápl na nohu domácího Doda a španělský sudí Gil Manzano po zásahu videorozhodčího a přezkoumání zákroku ze záznamu změnil původní žlutou na červenou kartu.

Trenér Koubek stáhl ze hry útočníka Chorého a místo Cadua nasadil Řezníka. Západočeši v oslabení zpočátku odolávali. V 81. minutě se na zadní tyči uvolnil Ranieri, ale Jedlička byl opět pozorný a vyrazil míč na roh.

Domácí se v přesilovce dlouho trápili a v základní hrací době se prosadit nedokázali. Západočeši v 90 minutách neinkasovali v Konferenční lize poosmé za sebou, v osmifinále po dvou bezbrankových remízách přešli v penaltovém rozstřelu přes Servette Ženeva.

Hned na začátku druhé minuty prodloužení už ale stále více unavení hosté inkasovali. Po rohovém kopu se dostal ke střele argentinský reprezentant González a překonal Jedličku, který už stihl balon na cestě do sítě jen tečovat.

V závěru prvního prodloužení gólmana Viktorie potřetí zachránila branková konstrukce poté, co hlavičkoval střídající Martínez Quarta. Ve třetí minutě druhého prodloužení už Fiorentina definitivně rozhodla. Po nepovedeném dlouhém autu Západočechů u vápna se domácí dostali do přečíslení čtyř na jednoho, které s přehledem zakončil kapitán Biraghi.

Fiorentina vyhrála i pátý domácí duel s českým klubem v soutěžích UEFA, Plzeň se jako poslední tuzemský zástupce rozloučila s účinkováním v této pohárové sezoně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Fiorentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně prohráli s Fiorentinou v oslabení 0:2 po prodloužení  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.