Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Viktoriánům nevyšel Koubkův návrat, na úvod ligy Plzeň prohrála v Teplicích 0:1

Fotbalisté Plzně v úvodním kole první ligy překvapivě prohráli v Teplicích 0:1. Ve 28. minutě rozhodl z pokutového kopu domácí kapitán Daniel Trubač. Třetímu týmu minulého ročníku nejvyšší soutěže nevyšla obnovená premiéra pod trenérem Miroslavem Koubkem, který s Viktorií získal v sezoně 2014/15 titul a do klubu se vrátil po bezmála osmi letech.

Teplice zdolaly dnešního soupeře po osmi ligových zápasech a navázaly na vydařený konec uplynulého ročníku. Domácí neporazitelnost prodloužili "Skláři" na pět utkání. Naopak Plzeň, která ve čtvrtek vstoupí do kvalifikace Evropské konferenční ligy proti kosovské Dritě, vyhrála jediný z posledních osmi duelů v nejvyšší soutěži. "Je to zklamání, určitě jsme si to představovali jinak. Vítězství domácích můžeme označit za zasloužené, zejména v prvním poločase nás předčili v agresivitě," řekl Miroslav Koubek na tiskové konferenci.

Oba týmy prošly letní přípravou bez porážky a i do dnešního duelu vstoupily sebevědomě. Viktoria mohla jít do vedení už ve třetí minutě, Jemelka a následně Durosinmi ale po rohových kopech těsně minuli. Na druhé straně zahrozil rovněž po rohu Radosta a k prvnímu zákroku donutil Staňka po 20 minutách skákavou střelou Chaloupek.

Klíčový moment utkání nastal ve 26. minutě. Fila se prodral přes dva bránící hráče až do pokutového území, kde ho podrazil Hejda a sudí Černý nařídil penaltu. Tu střelou po zemi doprostřed brány proměnil Trubač, pro něhož to byla 14. ligová trefa v kariéře. "Klukům v kabině jsem už po poslední penaltě říkal, že ta další v lize půjde doprostřed. I Jindra Staněk na mě pořvával před penaltou, ať ji dám doprostřed, asi aby tu možnost vyloučil. Tak jsem ji tam kopnul," popsal šestadvacetiletý záložník.

Plzeňský kapitán Hejda navíc o deset minut později odkulhal ze hřiště a v sestavě ho nahradil při ligové premiéře liberijský reprezentant Dweh, čerstvá posila z druholigového Vyškova.

Viktoria se i po změně stran jen velmi ztěžka dostávala před Grigarovu bránu. Plzeňskou ofenzivu nerozhýbalo ani trojité střídání z 57. minuty a příchod nejlepšího týmového střelce z minulé sezony Chorého.

"Skláři" na rozdíl od loňského vzájemného duelu v prvním kole (2:2) náskok udrželi. I díky tomu, že Durosinmi čtvrthodinu před koncem z hranice vápna přestřelil. Další šanci už si ale favorit proti 12. celku minulé sezony nevypracoval, nepomohla mu ani převaha v rohových kopech (14:2).

"První poločas jsme příliš věřili, že soupeře přehrajeme kvalitou, ale chyběla nám větší nabídka a rychlejší rozehrávka, agresivita. Po prostřídání a změně rozestavení jsme se do tlaku dostali, z čehož bylo množství rohů a standardek. S nimi jsme ale naložili prachbídně," mrzelo Koubka.

Západočechům tak nevyšel úvodní soutěžní zápas po příchodu rakousko-švýcarských majitelů. "Vítězství je nesmírně cenné, Plzeň je nadstandardní tým, který se neporáží každý den. Soupeře jsme nepřehráli, ale k výsledku nás dovedla zdravá agresivita, zodpovědnost a týmový výkon," těšilo teplického trenéra Zdenka Frťalu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Teplicemi, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriánům nevyšel Koubkův návrat, na úvod ligy Plzeň prohrála v Teplicích 0:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.