Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V anketě Fotbalista roku zabodoval trenér Bílek, radovali se i gólman Staněk a e-sportová hvězda T9Laky

Viktoriáni zabodovali v populární anketě Fotbalista roku 2022. Michal Bílek si z 58. ročníku soutěže odnesl cenu pro Trenéra roku. Brankář Jindřich Staněk se umístil na třetím místě hlavní ankety. Uspěl také Lukáš Pour, známý v e-sportovém prostředí jako T9Laky. V kategorii o nejlepšího eFotbalistu uspěl už podruhé.

Nejsledovanější kategorii Fotbalista roku ovládl podruhé za sebou Patrik Schick, který se loni stal druhým nejlepším střelcem bundesligy a v reprezentaci se posunul už na dvanácté místo historického žebříčku českých a československých střelců. Druhé místo obsadil reprezentační záložník Antonín Barák a třetí skončil plzeňský brankář Jindřich Staněk. Oba si tak připsali svá dosavadní nejlepší umístění v anketě.

V kategorii Trenér roku uspěl Michal Bílek, který loni dovedl Viktorii Plzeň k mistrovskému titulu a také do základní skupiny Ligy mistrů UEFA. Navázal tak na svůj titul Fotbalista roku 1989. Stejná věc, tedy vyhrát mezi hráči a později i trenéry, se v minulosti povedla jen Jozefu Chovancovi.

Přesto se Bílkovi v posledních dnech příliš nedaří a obhajoba titulu se Plzni vzdaluje. V médiích už se začíná spekulovat o jeho možném odchodu ze západočeského klubu. „Začíná prosakovat, že Bílek měl údajně Šádkovi nabídnout rezignaci,“ zaznělo například v pořadu Přímák na webu Sport.cz. Impulsem k tomuto rozhodnutí měla být poslední prohra s Bohemians.

Druhé prvenství do Plzně přivezl také reprezentant ve hře FIFA Lukáš Pour, známý jako T9Laky, který tak navázal na rok 2020, kdy v ní rovněž uspěl. Loni byl druhý.

O pořadí v anketě rozhodovali členové fotbalové akademie, do níž patří prvoligoví trenéři, kapitáni prvoligových týmů, reprezentanti s minimálně 31 starty v národním týmu, vítězové uplynulých ročníků, zástupci médií a FAČR.

Ohodnoť článek

Foto FC Victoria Plzeň

Štítky Fotbalista roku, anketa, Michal Bílek, Jindřich Staněk, Lukáš Pour, T9Laky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V anketě Fotbalista roku zabodoval trenér Bílek, radovali se i gólman Staněk a e-sportová hvězda T9Laky  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.