Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Viktoriáni během deseti minut otočili zápas s Brnem a domů vezou tři body z první jarní výhry

Viktoriáni zapisují první jarní výhru. Sice to na ní zpočátku nevypadalo, protože Brno šlo do vedení po hlavičce Michala Ševčíka, ale fotbalisté Plzně otočili ve druhém poločase během deseti minut, v závěru ještě pojistili výsledek a po triumfu 3:1 odváží z moravské metropole všechny tři body.

Trenér Viktorie Michal Bílek udělal v základní sestavě oproti domácí porážce 1:2 s Hradcem Králové dvě změny, poprvé od začátku nastoupila zimní posila záložník Květ. Úvod ale Plzni nevyšel. Už ve třetí minutě vystrašil Staňka zakroucený centr Texla, který přistál na břevnu. O šest minut později už plzeňský gólman lovil míč ze sítě. Hrabinův centr našel mezi stopery Ševčíka a ten hlavou zaznamenal svůj osmý gól v ligové sezoně.

Hosté se z nepříznivého stavu těžko vzpamatovávali, navíc se jim zranil klíčový středopolař Kalvach. Ve 24. minutě moc nechybělo, aby inkasovali podruhé. Součkův trestný kop za faul Hejdy na Řezníčka s námahou vytáhnul Staněk na roh. Kromě brejků a standardních situací Brno také dobře bránilo a nepustilo Plzeň k větší šanci. Pouze ve 38. minutě se musel Berkovec pořádně natáhnout, aby vytáhl nad břevno hlavičku Chorého.

Západočeši začali druhou půli očekávaným náporem, ale chyběla jim přesnost a nápad, jak vyzrát na pevnou defenzivu Zbrojovky. Povedlo se to krátce poté, co sudí Orel po zásahu videorozhodčího neuznal Řezníčkův gól z jasného ofsajdu. Z protiútoku se míč dostal do nekoncentrované obrany Brna a Bucha z deseti metrů vyrovnal.

Plzeň tento moment nabudil k další aktivitě a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Po standardní situaci se míč dostal na hranici šestnáctky ke Kopicovi, který jej excelentně zakroutil do horního růžku. Do domácích negativ druhé půle zapadlo i vyloučení Divíška za faul na Kopice. Orel po kontrole u monitoru v 75. minutě změnil původní žlutou kartu na červenou.

Třetí gól Viktorie snadno přidal Vlkanova v šesté minutě nastaveného času, když postupoval na prázdnou branku, protože Berkovec se snažil pomáhat spoluhráčům v pokutovém území hostů. Brno tak prohrálo třetí z posledních čtyř kol, naopak Plzeň protáhla venkovní ligovou sérii bez porážky na 21 duelů.

Obhájce trofeje na jaře poprvé zvítězil a z druhého místa ztrácí bod na vedoucí Slavii. Brněnský nováček nevyhrál páté kolo po sobě, získal v nich jediný bod a v tabulce zůstal jedenáctý.

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3 (1:0)
Branky: 9. Ševčík - 59. Bucha, 69. Kopic, 90.+6 Vlkanova. Rozhodčí: Orel - Caletka, Matoušek - Kocourek (video). ŽK: Ševčík, Šural - Hejda, Ndiaye, Květ. ČK: 75. Divíšek (Brno). Diváci: 5018.
Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Endl, Divíšek - Texl (81. Pachlopník), Souček (37. Hladík) - Matejov (69. Ali), Blecha (69. Granečný), Ševčík (81. Rogožan) - Řezníček. Trenér: Dostálek.
Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka - Bucha, Kalvach (21. Ndiaye) - Kopic (89. Jirka), Květ (62. Vlkanova), Mosquera - Chorý. Trenér: Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vratislav Polívka, Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Brnem, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni během deseti minut otočili zápas s Brnem a domů vezou tři body z první jarní výhry  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.