Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Barcelonský kat viktoriánů do Plzně bohužel nedorazí. Velkoklub přijede bez největší hvězdy Lewandowského

Smutná zpráva pro fanoušky! Fotbalistům Barcelony bude v úterním závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů v Plzni chybět největší hvězda Robert Lewandowski. Čtyřiatřicetiletý polský útočník má problémy se zády a trenér Xavi Hernández se jej rozhodl nechat doma ve Španělsku.

Lewandowski nastoupil za katalánský klub v sobotním ligovém utkání ve Valencii a gólem v nastavení zařídil výhru 1:0. Ve španělské nejvyšší soutěži skóroval už potřinácté v sezoně a vede tabulku kanonýrů. Po letním příchodu z Bayernu Mnichov vstřelil polský reprezentant za Barcelonu 18 branek v 17 soutěžních zápasech tohoto ročníku. V úvodním vzájemném duelu s Viktorií na Camp Nou přispěl Lewandowski hattrickem k vysokému vítězství 5:1.

Katalánskému gigantovi budou kvůli zranění chybět i další hráči, po posledním zápase na marodku přibyli oba stopeři Jules Koundé a Eric García. Barceloně bude scházet také kapitán Sergio Busquets, který si odpyká trest za tři žluté karty. V jednadvacetičlenné nominaci na duel s Plzní na rozdíl od Lewandowského nechybějí jiné hvězdy, záložníci Pedri a Gavi, brankář Marc-André ter Stegen či útočník Ousmane Dembélé.

Plzeň ani Barcelona už v úterním utkání nemohou vylepšit postavení v tabulce. Viktoria je po pěti kolech bez bodu a skončí ve skupině poslední, Barcelona obsadí třetí příčku, která znamená účast v jarních vyřazovacích bojích méně prestižní Evropské ligy.

Největší hvězdu Plzeň neuvidí

„Robert Lewandowski je naprosto nenasytný, co se týče střílení gólů a výher. Nevím, jestli je nejlepším střelcem v Evropě, ale pro nás je nejlepší,“ řekl o něm trenér Barcelony Xavi Hernández. „Nikdy jsme o něm nepochybovali kvůli jeho ceně nebo věku. Je to úžasný člověk, vítěz, týmový hráč. Je to o tom, jak funguje tým kolem něj, to je klíč k úspěchu," dodal bývalý záložník.

Barcelona navzdory velkým finančním problémům koupila Lewandowského i s případnými bonusy za 50 milionů eur (asi 1,22 miliardy korun) a investice se jí hned od začátku vyplácí. Vyhlášený kanonýr dal v 17 střetnutích za slavný katalánský velkoklub 18 gólů a stejně jako v předchozích třech sezonách si drží průměr více než jedné branky na zápas.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP / Ondřej Pastor

Štítky Liga mistrů, FC Viktoria Plzeň, Barcelona, Lewandowski, FC Barcelona, Robert Lewandowski, Liga mistrů UEFA, Španělsko, FC Bayern München, Valencia CF, Jules Koundé, Sergio Busquets, Eric García

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barcelonský kat viktoriánů do Plzně bohužel nedorazí. Velkoklub přijede bez největší hvězdy Lewandowského  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.