Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už v sobotu startuje Sportmanie Plzeň 2022

PR článek

Tuto sobotu 20. srpna odstartuje v nových prostorách Škoda sport parku v městské části Plzeň 2-Slovany Sportmanie Plzeň 2022. Areál se pro veřejnost otevře už v 10 hodin dopoledne, i když samotné slavnostní zahájení začíná v 17 hodin. Program je od úvodního dne nabitý sportovními hvězdami, autogramiádami, soutěžemi, besedami a také představením jednotlivých sportů a sportovních klubů. Součástí sobotního slavnostního zahájení bude velká exhibice ve freestyle cyklistice a skateboardu, pěnová party a také poděkování za skvělou reprezentaci plzeňským medailistům z letošní Olympiády dětí a mládeže, jejichž výkony ocení první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký spolu s olympijskou vítězkou Evou Samkovou a legendárním žokejem Josefem Váňou.

Pro parkování návštěvníků bude vymezena obslužná komunikace nad vodárnou, parkoviště v areálu DEPO 2015 a po oba víkendy Sportmanie i jeden jízdní pruh Malostranské ulice. Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučují pořadatelé využít k dopravě na Sportmanii služby městské hromadné dopravy. Organizátoři zároveň připomínají, že vzhledem k přípravě a stavbě sportovních stanovišť bude ve středu 17. srpna od 15:30 hodin uzavřena in-line dráha a ve čtvrtek a v pátek 18. a 19. srpna bude Škoda Sport park mimo provoz.

Největší sportovní akce pro veřejnost v Plzni potrvá do neděle 28. srpna. Děti, mládež i dospělí si při ní mohou na vlastní kůži a pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně a Plzeňského kraje vyzkoušet nejrůznější druhy sportů. Každý ze tří třídenních bloků nabídne 44 většinou sportovních, ale i zábavných stanovišť. Děti do 15 let budou opět sbírat QR kódy do speciální aplikace a následně je měnit za bronzové, stříbrné a zlaté medaile. Aplikaci je možné si stáhnout zdarma již nyní, odkaz na aplikaci stejně jako podrobný program, mapu areálu, seznam stanovišť a všechny další informace naleznete na stránce sport.plzen.cz/SportmaniePlzen.

Program na hlavním pódiu na jednotlivé dny nabízí každou čtvrthodinu představení některého z klubů včetně ukázek sportovních aktivit a vždy 15 minut před celou hodinou jsou připraveny jednoduché soutěže o ceny.

Vstup na akci je zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin, pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 28. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16 hodin. A právě poslední neděli bude od 13 hodin na Sportmanii k vidění pohár za vítězství ve fotbalové Fortuna lize, se kterým se přijdou pochlubit hráči FC Viktorie Plzeň, bojující o účast v základní skupině Ligy mistrů.

Některá další lákadla Sportmanie:

  • neděle 21. 8.:  MČR v lukostřelbě a olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda
  • pondělí 22. 8.: účastníci olympiády v Pekingu lyžaři Tereza Nová Luděk Šeller a bronzový medailista z olympiády 2000 triatlonista Jan Řehula
  • úterý 23. 8.: čerstvý držitel Stanley Cupu z Colorada Pavel Francouz a tenistka Andre Sestini Hlaváčková
  • pátek 26. 8.: kouzelnická show Romana Budila (zároveň mistr ČR v běhu na 5000 m)
  • sobota 27. 8.: Barevný běh (pořádá Rozběháme Česko)
  • neděle 28. 8.: cyklistický závod pro děti i pro dospělé

Ohodnoť článek

Štítky Sportmanie, Škoda sport park, sportovní akce, Plzeň, sport, olympijské hry, Roman Zarzycký, Škoda Sport, Eva Adamczyková, Josef Váňa, Česko, Liga mistrů UEFA, Letní olympijské hry 2000

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už v sobotu startuje Sportmanie Plzeň 2022  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.