Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejová Plzeň ohlásila hvězdnou posilu, tým podpoří reprezentační brankář

Novou posilou HC Škoda Plzeň se stal gólman Dominik Furch, který se zatím s klubem domluvil na spolupráci do konce září. Zkušený jednatřicetiletý brankář naposledy chytal v Dinamu Minsk v KHL. V tuzemské extralize působil jen v dresu Slavie, které pomohl v roce 2009 k postupu do finále play-off a pak i dvakrát k účasti v semifinále.

„Míra Svoboda má zdravotní problémy, které nechceme specifikovat, a čekají ho ještě další vyšetření. Proto jsme na tento fakt zareagovali příchodem Dominika Furcha, který je prozatím do konce září. Podle vývoje situace se poté budeme domlouvat dále,“ říká k příchodu Dominika Furcha Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň. „Dominik má samozřejmě ve smlouvě dodatek, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí může odejít před koncem září,“ doplnil Vlasák.

V extralize chytal Dominik Furch zatím výhradně v dresu pražské Slavie, se kterou získal jednu zlatou, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Z české nejvyšší soutěže odešel v roce 2015 a následně chytal za Omsk, Čerepovec, švédské Örebro a Minsk. Za reprezentační tým si zachytal na olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018 a na dvou světových šampionátech. Celkem má na kontě 30 startů za národní tým.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, posila, Dominik Furch, HK Dynamo Minsk, HC Slavia Praha, Kontinentální hokejová liga, Tomáš Vlasák, olympijské hry, Avangard Omsk, Severstal Čerepovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Plzeň ohlásila hvězdnou posilu, tým podpoří reprezentační brankář  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.