Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rozvoj sportu i opravy a výstavbu sportovišť podpoří Plzeň téměř 14 miliony korun

Částkou ve výši 3,6 milionu korun z rozpočtu Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Město Plzeň podpoří regionální triatlonovou akademii, Nadační fond západočeských olympioniků i Sportovní klub Radbuza, jenž provozuje plavecký bazén v Kozinově ulici. Dalších deset milionů korun rozdělí město na opravu a výstavbu sportovišť.

„Loni jsme podepsali memorandum o spolupráci s triatlonovou akademií pod subjektem Triatlon Plzeň a zavázali jsme se ji podpořit jedním milionem korun ročně. Podporujeme i provoz plaveckého bazénu v Kozinově ulici. Sportovnímu klubu Radbuza Plzeň poskytneme 2,5 milionu korun na úhradu části provozních nákladů,“ uvedl náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký (ANO). 

Město také dlouhodobě podporuje provoz Nadačního fondu západočeských olympioniků. Jeho účelem je humanitní podpora fyzických osob, které se zúčastnily Olympijských her a jiných světových soutěží jako například mistrovství světa, mistrovství Evropy jako reprezentanti a které se dostaly do tíživé životní situace. Připravena je dotace ve výši 100 tisíc korun.

Město Plzeň dále poskytlo z Fondu rezerv a rozvoje města Plzně deset milionů korun s cílem podpořit 29 konkrétních projektů rekonstrukce a výstavby sportovních zařízení. Podmínkou přidělení je finanční spoluúčast žadatele v rozsahu minimálně 15 procent poskytnuté dotace. „Odbor sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně přijal 42 žádostí o dotaci, hodnotící komise doporučila podpořit 29 z nich,“ konstatoval náměstek primátora Zarzycký.

Největšími částkami, a to půl milionem korun, podpoří město Tělovýchovnou jednotu Sokol Plzeň–Skvrňany, Fotbal Club Křimice, Tělocvičnou jednotu Sokol Plzeň–Nová Hospoda, Tělovýchovnou jednotu Plzeň–Litice, FotbalPark Plzeň, TJ Slavoj Plzeň, TJ Slavia VŠ Plzeň, Plochodrážní klub v AČR.

Město například přispěje i na vznik prvního fotbalgolfového hřiště v Liticích, vybudování osvětlení na novém hřišti pozemního hokeje v Liticích či přispěje na projekt přebudování kuželkárny na centrum pro cyklisty ve Štruncových sadech v Plzni.

Ohodnoť článek

Foto SK Radbuza

Štítky sport, dotace, sportoviště, podpora sportu, Roman Zarzycký, Plzeň, stavba, olympijské hry, ANO 2011, Evropa, Česká obec sokolská, Litice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozvoj sportu i opravy a výstavbu sportovišť podpoří Plzeň téměř 14 miliony korun  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.