Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Obrovský úspěch plzeňské rodačky, získala cenný kov v náročném překážkovém závodu

Skvělou bronzovou medailí skončil pro plzeňskou rodačku Kláru Lokajíčkovou historicky první Spartan World Championship ve sprintu v chorvatském Hvaru. Na start se postavily přes čtyři tisícovky závodníků! Stříbro mezi ženami putuje také do Česka, bere ho bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Zuzana Kocumová z Liberce. Závodilo se i na delší trati, zvané Beast. V této nejtěžší kategorii plné překážek stoupání a seběhů skončil na třetím místě Plzeňák Josef Babák.

Pro Kláru je tento výsledek jejím vůbec nejlepším ve světové konkurenci. „Ze závodu a výsledku jsem úplně nadšená. Lokalita závodu se mi moc líbila, s tratí si organizátoři krásně pohráli. Na trati Sprint nás 3x poslali do vody na celkem dlouhé plavecké úseky, to jsem na závodě Spartan Race ještě nezažila. Trochu jsem se kombinace běhu, plavání a překážek bála, nevěděla jsem, jak mi to sedne. Ale nakonec vše klaplo skvěle,” popisuje Klára Lokajíčková.

Překážkové závody jsou výzva i zábava, říká úspěšná závodnice Klára Lokajíčková

Jen běhat jí nebavilo, proto se vrhla na překážkové závody a bylo to správné rozhodnutí! Rodačka z Plzně Klára Lokajíčková sklízí jeden úspěch za druhým. Daří se jí na domácích i světových šampionátech. I přesto, že má Česko mnoho úspěšných atletů,...

„Závod mi sedl. Ve vodě jsem se naštěstí neutopila a šla jsem bez chyb na překážkách. Už od začátku závodu jsem se držela v první pětce. V půlce závodu jsem se dostala díky přesnosti na oštěpu a ručkovací překážce "Monkey bar" na 3. místo a to si udržela až do cíle,” říká ke svému výkonu.

O něco úspěšnější byla Zuzana Kocumová z Liberce, která bere stříbro. „Nádherný a napínavý závod pro mě i diváky do posledních metrů, kde jsem z posledního kruhu, díky klouzavým rukám z moře po 180 metrech plavání, prostě nedokázala zazvonit na zvonek,“ dodala Kocumová.

Závodilo se i na delší trati, zvané Beast, v délce přes 21 km. V této nejtěžší kategorii plné překážek stoupání a seběhů skončil Josef Babák z Plzně na třetím místě. Závodníky teď čeká listopadový světový šampionát v řecké Spartě, který se koná jako tzv. Spartan Trifecta Weekend, a v prosinci v Abu Dhabí světový šampionát na dlouhé trati Beast.

Ohodnoť článek

Foto Spartan Race

Štítky Spartan Race, překážkový závod, překážkový běh, extrémní závod, plzeňští sportovci, medaile, sportovní úspěch, plzeňský rodák, Klára Lokajíčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovský úspěch plzeňské rodačky, získala cenný kov v náročném překážkovém závodu  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.