Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Sportmanii navštívilo přes 50 000 lidí, pořadatelé dětem rozdali tisíce medailí

Největší sportovní akci pro veřejnost v Plzni navštívilo podle odhadů přes 50 tisíc lidí, podobně jako loni. Sportmanie v parku za OC Plaza nabídla devět dní zábavy a desítky stanovišť, kde se postupně vystřídalo 86 sportovních klubů. Děti, které si mohly pod dohledem trenérů vyzkoušet nejrůznější aktivity, dostaly medaile. Celkem jich pořadatelé rozdali 12 tisíc.

V průběhu devíti dní se v areálu vystřídalo bezmála 90 sportovních klubů, oddílů a svazů z Plzně a z Plzeňského kraje. Každý ze tří třídenních bloků nabídl čtyři desítky většinou sportovních i zábavních stanovišť. Každý všední den začínala Sportmanie v sedm hodin ráno rozcvičkou pro veřejnost, kterou následně vystřídalo zdravotní cvičení pro seniory. Na rodiny s dětmi pak už čekala stanoviště v podobě motokár, florbalu a vyzkoušet si mohli také street dance, parkour nebo lukostřelbu. Na programu toho ale bylo mnohem víc.

„Sportmanii se už několik let daří propojit tisíce dětí se sportovními kluby i kroužky v Plzni a regionu. Věřím, že mnoho z děvčat a chlapců, kteří se letos přišli porozhlédnout, jaký sport by se jim mohl líbit, najde nejen cestu k pravidelnému a všestrannému sportování, ale vydrží u něj i v dospělosti,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO).

„Atmosféra byla skvělá, dokazuje to i vysoká návštěvnost. Z výrazu dětí i rodičů a všech zúčastněných bylo zřejmé, že si akci užili a zpestřili si konec prázdnin,“ doplnil Tomáš Morávek (PRO Plzeň), radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Děti navíc sbíraly na stanovištích do hracích karet razítka nebo do speciální aplikace QR kódy, za deset razítek či kódů dostaly medaili. První tři dny bronzovou, další tři dny stříbrnou a poslední tři dny zlatou.

Jako každý rok nabídla akce také autogramiády českých olympioniků, sportovních hvězd a úspěšných plzeňských sportovců. Besedovat s diváky a podepsat se přišli například olympionici z Paříže lukostřelkyně Marie Horáčková, střelci Martin Podhráský, Veronika Blažíčková, Petr Nymburský a Matěj Rampula. Dorazili také badmintonisté Jan Louda, Ondřej Král a Adam Mendrek. Podpisy rozdali i mistři ČR ve futsalu z SK Interobal Plzeň. Dále na Sportmanii dorazili vicemistři ČR v házené z Talentu týmu Plzeňského kraje, hokejisté HC Škoda Plzeň a mnozí další.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Magistrát města Plzně

Štítky Sportmanie, sportovní akce, akce pro veřejnost, sportoviště, sport, autogramiáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportmanii navštívilo přes 50 000 lidí, pořadatelé dětem rozdali tisíce medailí  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.