Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Domažlický silák se utká o titul Nejsilnějšího muže Evropy, loni překonal český i světový rekord

Norbert Švarc aktuálně ladí formu na srpnový turnaj ve Velké Británii, kde poměří své svaly největší evropští siláci. Jen jeden se ale bude radovat z titulu Nejsilnější muž Evropy. Domažlický strongman Norbet Švarc zaznamenal už v loňském roce životní úspěch, kdy na Mistrovství republiky v přehazování Atlasových kamenů přes laťku překonal národní rekord i světový rekord v juniorské kategorii.

Domažlický strongman Norbet Švarc ladí formu na srpnový turnaj v Yorku ve Velké Británii, kde se uskuteční soutěž Nejsilnější muž Evropy. Soutěž zaštiťuje největší světová federace Official Strongman.

,,Trénuji 4x týdně a pak další dva dny mám ještě anaerobní aktivitu - běh nebo plavání. Velmi záleží na stravě, kterou si striktně připravuji - tři velká jídla a dvě, tři menší denně. Každý den jím víceméně to samé. Regeneraci zajišťuje skoro denně strečink a jednou do týdne sauna," popisuje Norbet s tím, že další výživu zajišťuje pomocí kreatinu, proteinů, omega 3 mastných kyselin a multivitamínů. Trénuje povětšinou sám, konzultace mu poskytuje trenér Radomil Vašík.

Domažlický silák Norbert Švarc překonal český i světový rekord ve zdvihu Atlasova kamene

Životní úspěch zaznamenal domažlických strongman Norbert Švarc, který na Mistrovství republiky v přehazování Atlasových kamenů přes laťku překonal národní rekord v kategorii do 105 kilogramů a současně i světový rekord v juniorské kategorii, když...

Švarc bude startovat v kategorii do 105 kilo, kde se očekává účast deseti soutěžících. Půjde o dvoudenní závod v polovině srpna, který se sestává z pěti náročných disciplín jako je mrtvý tah (300 kg), farmářské chůze (zátěž 2x130 kg na 40 metrů), přehoz pytle (cca 140 kg přes 1,2 metru vysokou stěnu), jednoručka ze země (zdvih 90 kg) a medley (3 pytle o váze 115, 120 a 125 kg na 20 metrů).

Evropská soutěž se koná v termínu 17. a 18. srpna a zájemci ji mohou sledovat na streamu officialstrongman.com.

Ohodnoť článek

Foto Norbert Švarc

Štítky strongman, zdvih Atlasova kamene, český rekord, světový rekord, Domažlice, Norbert Švarc, nejsilnější muž Evropy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domažlický silák se utká o titul Nejsilnějšího muže Evropy, loni překonal český i světový rekord  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.