Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Fanoušci HC Škoda Plzeň šili stylové klubové roušky pro fakultní nemocnici

Darem 550 stylových roušek v klubovém provedení podpořil HC Škoda Plzeň místní fakultní nemocnici. Klub na svých sociálních komunikačních kanálech v pondělí zveřejnil výzvu, v níž nabídl švadlenkám a pomocníkům látky na výrobu ústenek.

„Výzva měla obrovskou odezvu, po necelé hodině jsme ji stahovali. Dobrovolníků, kteří nám chtěli s výrobou pomoct, byla celá řada,“ uvádí marketingová manažerka Lucie Mužíková.

Roušky šilo 18 dobrovolníků, kteří je nanosili zpět na zimní stadion ve čtvrtek v odpoledních hodinách. „Zájem nás opravdu mile překvapil. Ústenky jsou mnoha druhů, každý přinesl své originální. Dokonce máme speciální dětské,“ říká Alžběta Kasalová, členka obchodního oddělení. Výzva byl její nápad. „Pořád jsem přemýšlela, co bychom mohli udělat. Jak pomoct lidem v první linii, na které teď spoléháme všichni,“ vypráví. „A tak mě napadlo, že budeme upřímní, hokej hrát umíme, šít už ne. Požádali jsme proto o pomoc naše fanoušky.“

Klubový šéf Martin Straka tak mohl předat řediteli fakultní nemocnice Václavu Šimánkovi 550 roušek. Největší nemocnice na jihozápadě Čech je rozdělí podle svých potřeb. „HC Škoda Plzeň moc děkujeme! Velice si této pomoci vážíme,“ říká Václav Šimánek. „Všem lidem bojujících v první linii patří obrovský dík a jsem moc rád, že jsme mohli přispět i my. A mohu předeslat, že to není poslední akce, kterou plánujeme,“ dodává Martin Straka, majitel HC Škoda Plzeň.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, roušky, indiáni, fakultní nemocnice, Martin Straka, Václav Šimánek, hokej, nemocnice, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci HC Škoda Plzeň šili stylové klubové roušky pro fakultní nemocnici  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.