Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Olomouc 2:1 a vystřídali soupeře na třetím místě

Fotbalisté Plzně v pátém kole první ligy doma zdolali po obratu Olomouc 2:1 a vystřídali soupeře na třetím místě tabulky. Hosty poslal do vedení ve 27. minutě Juraj Chvátal, ale ještě v nastavení úvodního poločasu otočili výsledek kapitán Lukáš Hejda a Pavel Bucha po dvou přihrávkách Cadua. V 87. minutě byl vyloučen olomoucký náhradník Lukáš Vraštil. Západočeši zvítězili ve třetím ligovém a celkově šestém soutěžním utkání za sebou. Sigma nebodovala po sérii tří výher a je čtvrtá.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se ideálně naladili na čtvrteční úvodní zápas závěrečného play off o postup do skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti kazachstánského Tobolu Kostanaj. Koubek udělal v základní sestavě sedm změn oproti čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy na hřišti maltské Gziry, kde Viktoria zvítězila 2:0. Zůstali pouze Hranáč, Kalvach, Traoré a Šulc.

Domácí v pětatřicetistupňovém vedru začali velkým náporem. Durosinmiho střelu z úhlu vyrazil Macík, jehož branku později přestřelil Cadu. Macík následně při odkopu trefil Šulce, ale Durosinmimu odskočil míč a chybu olomouckého brankáře nepotrestal.

Hanáci se v úvodu hledali a první možnost si vytvořili až ve 21. minutě, kdy Fortelného tečovaná střela skončila těsně nad břevnem. O šest minut později ale Sigma nečekaně otevřela skóre. Vodháněl z rohu našel těsně před šestnáctkou volného Chvátala, který z voleje napálil míč o břevno do branky. Slovenskému bekovi k premiérovému ligovému gólu v sezoně pomohla i Šulcova teč.

Plzeňští v závěru úvodního dějství opět získali převahu a v první minutě nastaveného času vyrovnali. Cadu nacentroval do pokutového území a Hejda hlavou překonal Macíka. Třiatřicetiletý stoper se v ligovém ročníku trefil podruhé. Domácí za dvě minuty otočili skóre. Cadu tentokrát našel v šestnáctce Buchu a plzeňský záložník se prosadil tvrdou ranou. Třetí brankou v sezoně nejvyšší soutěže dotáhl nejlepší ligové střelce včetně spoluhráče Šulce.

Západočeši i po změně stran začali aktivně, i když první větší šanci druhé půle měli hosté. Hejda chyboval v rozehrávce a Staněk vyrazil Zmrzlého ránu na přední tyč. Na druhé straně Bucha o kousek minul. Olomoučtí sahali po vyrovnání, ale nedotáhli několik slibných akcí. Jejich šance na bodový zisk minimalizoval v 87. minutě střídající obránce Vraštil, jenž na polovině hry před unikajícím Vlkanovou zahrál rukou a dostal červenou kartu. Plzeňští už si závěr pohlídali a neprohráli se Sigmou v 19. z posledních 20 ligových zápasů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Olomoucí, Sigma Olomouc, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Olomouc 2:1 a vystřídali soupeře na třetím místě  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.