Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Wimbledonská vítězka Vondroušová přiveze do Plzně legendární trofej, předvede ji před utkáním viktoriánů

Tenistka Markéta Vondroušová, která ovládla turnaj ve Wimbledonu, přijede podpořit plzeňské fotbalisty v jejich prvním domácím zápase sezony. Rodačka ze Sokolova přiveze ukázat na stadion ve Šruncových sadech jednu z nejcennější tenisových trofejí světa. Viktoriáni nastoupí ve čtvrtek do úvodního předkola Evropské konferenční ligy proti kosovské Dritě.

„Určitě přijdu a budu fandit. Doufám, že přijde hodně fanoušků,“ vzkázala Markéta Vondroušová. Fandové sportu ji budou moci přivítat přímo před zápasem, který začíná ve čtvrtek v 19:00.

„Markétě patří obrovská gratulace, její tažení Wimbledonem jsme s klukama sledovali a drželi palce. Je pro nás ctí, že nám ve čtvrtek přijde fandit, moc si toho vážíme," uvedl gólman Jindřich Staněk.

Stovky lidí včera přivítaly wimbledonskou šampionku Markétu Vondroušovou na Starém náměstí v Sokolově. Tenistka má ve...

Zveřejnil(a) Karlovarská Drbna dne Středa 19. července 2023

Viktoriány vstoupí ve čtvrtek do kvalifikace Evropské konferenční ligy. Pro jejich soupeře FC Dritu půjde o první soutěžní zápas sezony. Plzeňští fotbalisté naopak vstoupili do nové sezony prohrou v Teplicích v rámci 1. kola FORTUNA:LIGY.

Do Plzně zavítal i Stanley Cup

Fanoušci sportu mohli už loni přivítat v areálu plzeňského pivovaru jinou významnou sportovní trofej. Hokejový brankář Pavel Francouz přivezl ukázat slavný Stanley Cup. Návštěvu své rodné Plzně pojal stylově. Pohár přivezl na americkém džípu Willis. Plzeňský sympaťák vyhrál se svým týmem Colorado Avalanche NHL a jako první evropský hráč dostal možnost představit trofej doma svým fanouškům hned, jak pohár přiletěl do Evropy se svými strážci. Událost si nenechaly ujít stovky lidí.

Zcela stylově, na legendárním americkém džípu Willis dovezl do rodné Plzně český hokejový brankář Pavel Francouz nejslavnější hokejovou trofej Stanley Cup. Plzeňský sympaťák vyhrál se svým týmem Colorado Avalanche NHL a jako první evropský hráč...

Gólman vítězného týmu NHL si oslavy patřičně užíval. S fanoušky se ještě za jízdy džípem fotografoval a rozdával podpisy. Největší euforii fanoušků odstartoval okamžik, kdy se brankář objevil s pohárem na hlavním pódiu a zvedl ho nad hlavu. Lidé na zcela zaplněném prostranství pivovaru nadšeně aplaudovali.

„Jsem rád, že mohu slavit na takovém ikonickém místě, jako je Plzeňský Prazdroj, ten džíp, to bylo prostě spontánní rozhodnutí. Užívám si to na maximum,“ řekl Pavel Francouz. Krátce před setkáním s veřejností ale navštívil i s pohárem pivovarské sklepy, kde Stanley Cup naplnil slavným plzeňským pivem a z poháru se také napil. 

Ohodnoť článek

Foto Muzeum Sokolov/Michael Rund

Štítky Markéta Vonroušová, wimbledonská trofej, Wimbledon, tenis, fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Wimbledonská vítězka Vondroušová přiveze do Plzně legendární trofej, předvede ji před utkáním viktoriánů  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.