Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Blíží se LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN. Golfový turnaj si zahrají profesionálové i amatéři

V druhé polovině června se na green Golf Resortu Lázně Bohdaneč postaví profesionálové i amatéři. To v rámci tradičního turnaje LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN pořádaný golfovým profesionálem a koučem Robertem Schovánkem. Turnaj se koná pravidelně od roku 2012. Letos se mohou účastníci těšit na dvoudenní program.

Turnaj se koná 23. a 24. června. V prvním dnu se na hřišti vystřídají profesionálové i amatéři. V rámci dne se bude hrát o golfový zájezd pro dvě osoby do Turecka, vystoupí Eterea Trio a také Ready Kirken. V sobotu jsou na programu hry, ve kterých své síly spojí amatéři i profesionálové. Během celého turnaje si ti nejlepší rozdělí prize money v hodnotě 160 tisíc korun.  

“Druhý den turnaje se hraje takzvaný cannon start. Všichni budou startovat z nějaké dané jamky. To znamená, že je v týmu jeden profesionál a tři amatéři. Je to takový živý organismus, kdy všichni hráči odehrají všech osmnáct jamek. Přičemž všichni odstartují najednou. Proti sobě ale nehrají lidi v týmu, naopak. Je to tým, proti týmu,” uvedl pro Hradeckou Drbnu pořadatel Robert Schovánek.  

Do turnaje se mohou skrze webové stránky lbopen.cz přihlásit amatéři i profesionálové.  

Tradice turnaje od roku 2012 

LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN je tradiční turnaj pořádaný golfovým profesionálem Robertem Schovánkem už od roku 2012. Několik prvních ročníků se konalo v říjnu na konci golfové sezony. Turnaj se od té doby stal oblíbenou událostí pro profesionály i nadšené amatérské golfisty.  

Turnaj se postupem času přesunul z podzimního termínu na jaro. „Červen nám zaručuje mnohem lepší počasí a možnost užít si večerní venkovní posezení a zábavu v útulném golfovém resortu v Lázních Bohdaneč,“ uvádí Schovánek. 

V průběhu let turnaj změnil jméno podle hlavního partnera, který se na několik sezon do turnaje zapojil. Nyní dál pokračujeme v tradici pod původním názvem LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN. Turnaj se zařadil i mezi šest hlavních turnajů české PGA (Professional Golfers Association). 

Golf Resort Lázně Bohdaneč nabízí zázemí pro profesionály i chvilkové nadšence. V areálu jsou k dispozici odpalovací plochy, cvičné plochy, hřiště, ubytování, infrasauna, šatny i restaurace a bar. Zároveň je možné půjčit si vybavení a hru si vyzkoušet. 

Do klubovny můžete ale zavítat i pokud se golfu nevěnujete. Kávu a další drobné občerstvení si zde můžete v příjemné atmosféře vychutnat například během procházky kolem okolních rybníků. 

Ohodnoť článek

Foto GCPA

Štítky LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN, golf, LBOPEN, sport, turnaj, profesionál, amatér, Robert Schovánek, registrace, program, Eterea Trio, Ready Kirken

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se LÁZNĚ BOHDANEČ OPEN. Golfový turnaj si zahrají profesionálové i amatéři  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.