Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Požár zcela zdemoloval elektromobil, hořet začal při nabíjení v chatové kolonii

Požár elektromobilu likvidovali hasiči v chatové oblasti nedaleko Drahotínského rybníku poblíž Zruče u Plzně. Majitel vozu na elektrický pohon si tam právě svůj automobil nabíjel. V době příjezdu hasičů už bylo vozidlo zcela v plamenech. Po uhašení plamenů pak skončilo vozidlo v kontejneru s vodou, kde hasiči pokračovali s jeho ochlazováním.

„Šlo o vůz s označením Peugeot 106 electric. Automobil byl před požárem v režimu nabíjení. Vozidlo chladíme a bude naloženo do kontejneru a odvezeno na stanici Košutka, kde bude i nadále kontinuálně chlazeno,“ uvedl dnes mluvčí hasičů Petr Poncar.

Jako příčinu požáru označil vyšetřovatel události technickou závadu na elektroinstalaci. Způsobená škoda se vyšplhala na 95 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se jednalo o starší typ automobilu, policisté nejprve vyšetřovali, zda má vozidlo legální přestavbu na elektrický pohon. Mluvčí policie Dagmar Jiroušková později doplnila, že přestavba vozidla byla oficiálně schválena, což má mít vozidlo řádně uvedeno i v technickém osvědčení.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár elektromobilu, nabíjení elektromobilu, začalo hořet při nabíjení, Plzeň, Zruč, elektromobil, Peugeot 106, Košutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zcela zdemoloval elektromobil, hořet začal při nabíjení v chatové kolonii  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.